Mint kurulumunda BIOS'tan Intel RST ayarı kapatılmalı mı?

alpaweb

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler. Bilgisayarıma Linux Mint kurmak istiyordum. Ancak kurulum sırasında RST ayarının kapatılması gerektiğini bildirdi. Sorunun çözümüne baktığımda bios>advanced>sata controller>ahcı olarak değiştirdiklerini gördüm. Bilgisayarımdan Advanced ayarlarına ulaşamadığım için ben bu şekilde yapamıyorum. Ancak bios>uefi device Configuration'da resimdeki gibi bir ayar var buradan disable etsem bilgisayarımda herhangi bir sorun olur mu?

IMG_20220610_121139.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Olayı şöyle anlatayım. Bilgisayarında Intel Optane denen bir teknoloji bulunuyor. Intel'in düşük kapasiteli bir SSD'si, sistemdeki yüksek kapasiteli HDD'yi hızlandırmak için kullanılıyor. Bunu kapatırsan sadece HDD hızını alacaksın. Bunu kapatmanın en güvenli yolu da Windows'u açıp oradaki Intel yazılımından kapatmak. BIOS'tan kapatırsan Windows bozulabilir. Kapattıktan sonra Linux Mint kurabilirsin.

Olayı şöyle anlatayım. Bilgisayarında Intel Optane denen bir teknoloji bulunuyor. Intel'in düşük kapasiteli bir SSD'si, sistemdeki yüksek kapasiteli HDD'yi hızlandırmak için kullanılıyor. Bunu kapatırsan sadece HDD hızını alacaksın. Bunu kapatmanın en güvenli yolu da Windows'u açıp oradaki Intel yazılımından kapatmak. BIOS'tan kapatırsan Windows bozulabilir. Kapattıktan sonra Linux Mint kurabilirsin.

Haklısnız ben bu sorunu yaşadım ve Windows bozuldu ve beni kurtarma ekranına yönlendirdi gerçi benim için sıkıntı değildi zira ben tamamen Linux'a geçecektim sonradan şöyle bir sıkıntı yaşadım tekrar Windows kurdum ama bu sefer ses sürücüleri yüklenmedi kendi sitesinden kurmayı denedim ama yine işe yaramadı şimdi yeni SSD alacağım onda yazılım öğrenmek istediğim için kuracağım Windows'u Dual boot yapmak istiyorum umarım aynı sıkıntıyı yaşamam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı