Misafir çocuklarından nasıl kurtulunur?

Şu konunun tartışılması bile insanların en kadar dangalakça evlat yetiştirdiğini gösteriyor. Yanlış anlamayın çocuklara değil onlara istediği yerde istediğini yapma hakkı tanıyan ebeveynlere kızıyorum. Bizde çocuk olduk ama bir yere giderken annem ne yapıp yapmamam gerektiğini söylerdi,
-Önümüze koyulan yemeği yiyip fazlasını istemememiz gerektiğini söylerdi, çünkü gittiğimiz evde yemeğin devamı olmayabilir ev sahibi utanabilirdi.
-Ev sahibi bir odaya davet etmedikçe kafamıza göre her odaya dalmamamız gerektiğini çünkü insanların odasında özel eşyası olabilirdi.
-o zamanlar telefon pek yoktu ama insanların çantaları, dolapları vs. karıştırılmazdı.
-Tek tük bilgisayarlı eve gittiğimizde bilgisayara oturma bozarsın diye iyice tembihlerlerdi, ev sahibi söylese bile oturmazdık.
Ama şimdi bakıyorum çocuk eve geliyor istediği yere girme, istediği yeri kurcalama, istediği eşyayı kullanma hakkına sahip, restorana gelmiş gibi yemek/içecek siparişi, internet kafeye gelmiş gibi bilgisayara çökme hakkı vs. vs.

İleride çocugunuz olunca gözünüzü seveyim "aslan çocuğum istediği her şeyi yapar, istediği yeri kurcalar" diye değil de azıcık terbiye ile yetiştirin.

İlgi verilmiyor ki çocuklara.

İlgi verilmiyor ki çocuklara.

Eskiden annem misafir çocuklarını odamdan ve eşyalarımdan uzak tutardı, aman dokunmayın @DjKedi yıkar ortalığı derdi, çünkü demezse ve misafir çocuğu eşyalarımı kurcalarsa gidip misafire siz çocugunuza hiç terbiye ve eğitim vermiyor musunuz, milletin eşyalarının kurcalanmayacağını öğretmiyor musunuz deyip rezillik çıkartacağımı biliyordu. Çocugu laf dinlemiyorsa dinleyene kadar misafirliğe gitmesin otursun evinde.

Benim misafir çocuğu değil de yeğenim. Bir müzik buldu küçük kız diye 2x yapıp dinliyor, klavyenin tuşlarına dokunup kaçıyor kısacası bana takılıyor işte :D. Ama zarar gelir ise de bir şey yapamam abimizin kızı bir şey desek GG oluruz.

Eskiden annem misafir çocuklarını odamdan ve eşyalarımdan uzak tutardı, aman dokunmayın @DjKedi yıkar ortalığı derdi, çünkü demezse ve misafir çocuğu eşyalarımı kurcalarsa gidip misafire siz çocugunuza hiç terbiye ve eğitim vermiyor musunuz, milletin eşyalarının kurcalanmayacağını öğretmiyor musunuz deyip rezillik çıkartacağımı biliyordu. Çocugu laf dinlemiyorsa dinleyene kadar misafirliğe gitmesin otursun evinde.

Ama bazı aileler var hiç çocuğuna değer vermiyor. Misafirler falan önünde iyi davranmış gibi gözükse de gerçekte öyle falan değil bile. (örneklerini kendi ailemde çok gördüm). Çocuğunu kendi çıkarları için kullanan çok fazla ebeveyn var. Çocuğa biraz bile olsa seçim verilmiyor. Diger kötü aile örneği ise demin sizin anlattığınız.

Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi birçok insanın evine misafir geliyor. Genellikle yanında çocuk da oluyor. Eğer o evde bir bilgisayar varsa bu çocuklar genellikle bilgisayara oturup oynamaya başlıyor.

Fakat bilgisayar konusundaki tecrübeleri bilgisayar sahibinin tecrübesi kadar iyi olmadığı için bilgisayara zarar verebiliyor. Mesela bilgisayara virüs bulaştırabiliyor, işletim sistemine zarar verebiliyor veya başka sorunlara yol açabiliyor. Benim ise en nefret ettiğim şey benim kendi YouTube hesabım açıkken bir misafir çocuğunun gelip gizli pencere özelliğini kullanmadan saçma sapan videolar izlemesidir. Bugüne kadar bu olay başıma hiç gelmedi (çünkü eve gelen misafirleri kesinlikle kendi iznim olmadan bilgisayar odasına sokmuyorum) fakat bu olaydan nefret ederim. Çünkü ben YouTube ana sayfamın tamamen teknoloji ve yazılım videoları ile dolu olmasını isterim. Saçma sapan Minecraft videoları görmek istemiyorum.

Şu anda evime neredeyse hiç çocuklu misafir gelmiyor, gelenler de bilgisayara oturmuyor. Fakat ileride böyle bir durumla karşılaşabilirim diye bu konuyu açtım.

Misafir çocuklarından nasıl kurtulunur?

Bilgisayarınızda misafir oturumu açıp verebilirsiniz, böylece sanal makineyle bilgisayarınızı yormamış olursunuz.

Hayatım boyunca misafirliğe çok ama çok nadiren gittim.
Asla hiçbir alete dokunmadan otururdum. Bilgisayarlara falan asla dokunmazdım.
Lakin bize gelenler canavar.
Ne akıl var ne mantık var. Sanki dingonun ahırı.
Bir de istedikleri olmayınca değişik sesler çıkarmazlar mı?
Yapıştıracaksın tokadı ortada ne ağlama kalıyor ne zırlama.

Hayatım boyunca misafirliğe çok ama çok nadiren gittim.
Asla hiçbir alete dokunmadan otururdum. Bilgisayarlara falan asla dokunmazdım.
Lakin bize gelenler canavar.
Ne akıl var ne mantık var. Sanki dingonun ahırı.
Bir de istedikleri olmayınca değişik sesler çıkarmazlar mı?
Yapıştıracaksın tokadı ortada ne ağlama kalıyor ne zırlama.
Allah bizi o yam yam misafir çocuklarından korusun, o çocuklar şeytanın arka bacağı. Bilgisayar konusunda sabıkaları çok kabarık. Virüs bulaştırma desen var, C:\Windows klasöründe dosya silme desen var vesaire vesaire.

Ağ ve Paylaşım merkezinden interneti devre dışı bırakabilirsin. Eğer bilgisayardan iyi anlayan birisi değilse internetin niye olmadığını anlamayacaktır. Sana sorarsa sen de bilmiyorum niye internet kesildi falan dersin. Zaten internet olmayınca sıkılıp kalkar başından.

Daha sonra tekrar açmak için Ağ sorun gidericisini çalıştırabilirsin.

Ağ ve Paylaşım merkezinden interneti devre dışı bırakabilirsin. Eğer bilgisayardan iyi anlayan birisi değilse internetin niye olmadığını anlamayacaktır. Sana sorarsa sen de bilmiyorum niye internet kesildi falan dersin. Zaten internet olmayınca sıkılıp kalkar başından.

Daha sonra tekrar açmak için Ağ sorun gidericisini çalıştırabilirsin.
Yada modemin arayüzüne girsin (Telefondan) sonra bilgisayarı engellesin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı