Misafirin zarar verdiği sistem için ne yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

proyato

Centipat
Ben evde yokken annemin arkadaşı ve arkadaşının 9 yaşındaki çocuğu eve gelmiş. Çocukta çok sıkılınca annem benim odama götürmüş çocuğu. İlk önce benim Hot Wheels koleksiyonumdaki kapalı kutu Hot Wheels'ların 2 tanesini açmış ve oynamış. Sıkılınca oturmuş benim bilgisayarıma başlamış oynamaya. Bilgisayara Brawl Stars indirmeye çalışmış saçma sapan virüs indirmiş benim virüs tarayıcıda bloke etmiş. Birkaç saat sonra çocuğun annesi elinde çay bardağıyla kalk gidiyoruz hazırlan demiş çocukta delirmiş resmen sağa sola tekme atmaya başlamış. Benim bilgisayar kasasının üst paneli açık durur ve yataydır hep. Annesi çay bardağını içinde düşürmüş kasanın çayda tam doluymuş. Şalterler atmış sonra çocuk klavyemi yere fırlatmış sinirlenip. Annemde içerdeymiş sesleri duyup gelmiş. Annesi olayı anneme anlatmış. Çocuğun annesi özür dilemeden gitmiş evine çocuğuda alıp. Annem aradı çağırdı beni eve. Monitör hiçbir şekilde çalışmıyor güç ışığı da yanmıyor. Klavyede sorun yok. Fare de iyi durumda. Kasanın içi bayağı çaydı açtığımda kasayı. Ekran kartı tamamen yapış yapış olmuş ve simsiyah olmuş yanmış. RAM'lerde sorun yok. Anakart çalışmıyor. SSD'ye çay hiç gelmemiş sorunsuz çalışıyor. İşlemcinin içini açtım çay döküldü biraz içinden. 70-90k arası masrafa çıktım. Bilgisayarcıya götürdüm. RAM ve SSD hariç kasada hiçbir şeyin yapılmaz olduğunu söyledi. Birkaç yere daha götürdüm onlarda öyle dedi. Monitör için 13K istediler yeni monitör alacağım mecbur, monitör zaten 25k. Ekran kartı RTX 4070 Super. İşlemci Intel i9. SSD 2TB fakat sorun yok SSD'de. 32 GB' RAM'de de sorun hiç yok. Nasıl bir yol izlemeliyim? Ben o bilgisayarı 7 yıl para biriktirerek ve çalışarak almıştım. Aileyi dava mı etsem? Kısa zamanda mesaj atarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Paylaşmasına gerek yok bu suçtur, dava başladıktan sonra durum değişir mi bilemiyorum fakat şu an ortada bir dava yok.
Bu konuyu bir avukatın konuştuğunu görmüştüm. Hatırladığım kadarıyla dava için yapılan kayıt suç değil diye duydum. Yine de detayları bir hukukçu daha iyi biliyor. Hukukçudan net bir şey duymak gerekiyor. Kesin konuşmamak gerek.

Hocam hakkınızı alın. Bana böyle yapılsaydı çocuğu yerden yere süründürürdüm. Hot Wheels setlerinin de parasını alın. Size tavsiyem arabalarınızı kilitli şifreli kasaya koymak veya bir yüksek gardolabın en üstüne koymak olur.

Hakaret ve tehdit içeren ses kayıtları suç değil hocam. Aksine davalarda gerekli olan delildir.
Evet bu konu özelinde araştırdım ve tehdit içeren ses kayıtları davalarda delil sayılabiliyormuş, aksi bir durum olursa hapis cezasına kadar gidebiliyormuş.

Hocam kaliteli bir avukat ile dava için bir sürü nokta var zararın kat katını alma hakkı var.

Ayrıca adama inanmayın sizi yaşınız ona göre küçük olduğu için kandırabileceğini sanıyor.

Yuksek ihtimalle ailenin maddi durumu yerlerde, konuyu okurken anladim babasinin odeyemeyecegini soylemeden evvel. Kadinin yeni neslin canavar gibi oldugunu bilip boyle bir durumun yasanmamasini onceden tahmin edip ise yaramaz veletini yanindan ayirmamasi gerekiyordu.

Biz cocukken utana sikila evin annesi oynayin oynayin yapinca hicbir seye zarar vermeden dokunmadan oynardik lakin kadin sorumsuz ve herhalde geri kafali bir aileye sahip oldugu icin geri kafali yetistirildi. Sorsan neden boyle bir ahmaklik yaptigini sana soyle der "ee olduysa oldu kimsenin canindan degerli degil alt tarafi bir oyuncak, yanlislikla oldu". O kadin veletini yanindan ayirmamasi gerekiyordu ustune ustluk buradaki tum suc yine annede onu es gecmisim elinde sekerli cayiyla yaylana yaylana geliyor babasinin malikanesi gibi cayini dokuyor ve hicbir temizleme ugrasi gostermeden tuyuyor. Hayir abi temizlese belki hasari en aza indirecekti.

Odada kamera bulundurdugun icin seni cidden tebrik ediyorum. Herhalde kadinin kocasi cok fena bir sekilde kadina siddet uygulayacak bu olaydan dolayi, onyargi degil sadece genelde boyle oluyor, insallah olmaz.

Maddi durumu yerdeyse yerde hocam çocuğuna baksaydı annesi.

Hocam bildiğim kadarıyla işlediği suçlar ve bunların kanıtı olduğundan 90binin 4 5 katı en az alırsınız gibime geliyor.

Dava açabiliyorsanız eğer açın. Yapabileceğiniz her şeyi yapın. Ancak şiddet hakaret gibi şeylere bulaşmayın, haklıyken haksız olursunuz. Umarım hakkınızı alırsınız. Ben sinirlendim okurken.

Odanı kilitle çık bir dahaki sefere. Ben öyle yapıyorum. Geçmiş olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…