Misafirlere İnterneti Sınırlandırmak

yrfann

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bizim evde internet malum bir hızda 16 mbps hattımız var ama ayın 9'unda TTNET arayıp 80 GB internet kullandınız AKK limitinizi yükseltelim gibi bir reklam yaparak AKK'yi doldurunuz mesajı veriyor. Bende bunun misafirlerden kaynaklı olduğunu düşündüm çünkü 2 halam aynı anda eve gelince toplam 12 cihaz aynı internetten 720p video izliyor. Modemimde sanırım misafir ağ özelliği var onu nasıl kullanırım ? Modemim AirTies Air5343v2. Yardımlarınızı bekliyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem arayüzüne girip sağ taraftan kablosuz sekmesine tıkla oradan kablosuz ağ ayarlarına seş. Açılan sayfada hız kısıtlaması var en düşük 6.5 mb/s haberin olsun.

upload_2016-6-17_0-49-46.png
Şöyle bir sayfa var yardımınızı bekliyorum
NOT : Merak edenler için şifreyi sildim ama kaydetmedim belki buralardan birisi çıkarda bağlanır ( çok az ihtimalle )

Demek istediğim şuydu aslında ben aileme tam hız sağlayıp misafirlere 3 mbit/s veya daha düşük bir hız sağlamak.

Çift yayın yapabiliyorsa modemin kısıtlayabilirsin. Ya da biraz geliştiriyim dersen pfsense yazılımıyla bir uğraş eğer fazladan bir bilgisayarın varsa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı