Türkiye tarafından terör örgütlerinden ve yabancı unsurlardan temizlenen bölgelerde "Güvenli Bölge" adı verilen bir alan oluşturuldu. Mülteciler zaten alan müsade ettiğince temizlenen bölgelere ya yerleştirildi ya da gönüllü olarak kendileri döndü.
Anlaşılmayan şey de şu ki o adamlar da mecburiyetten kaçıp geliyorlar buralara. Savaşsın diyorsunuz ama kolay değil. Düşünün, babaların annelerin elinden çocuklarını alıp gözlerinin önünde öldürüyorlar. Kadınlara, kızlara tecavüzler ediyorlar. Erkekleri kaçırıp kendileri için zorla terörist yaptırıyorlar. Evinizi malınızı mülkünüzü yakıyorlar, her gün bombalar düşüyor üstünüze. Ailesini korumak için mecburen geliyor, hangi baba veya hangi anne bu durumda tutmak ister çocuklarını?
Veya şu yakışıklı gence nasıl kıyıp geri gönderebiliriz o savaşın ortasına? Bombaların ortasına bırakacak kadar vicdansız olan bir millet değiliz, en azından öyle olmadığımızı düşünüyorum. Ama ne yazık ki son zamanlarda insanların tutumlarını gördükçe hayal kırıklığına uğruyorum.
Bu arada altyazı gerçektir, uydurma değildir. Az buçuk Arapça eğitimi aldım, biliyorum.