Misak-ı milli ve mülteci sorunsalı

Evet. Tamam, karışık bir devlet. Onu anladım ama artık bence geri dönme vakitleri geldi. Çünkü bence savaş eskisi kadar fazla yok. Savaşıyor olmaları hoşuma gitti ama bence eli silah tutan her Suriyeli ülkesine geri dönmeli. Fikirlerimi birazcık değiştirdiniz ama yine de Suriyelilerin ülkesine geri dönmesini istiyorum.

Türkiye tarafından terör örgütlerinden ve yabancı unsurlardan temizlenen bölgelerde "Güvenli Bölge" adı verilen bir alan oluşturuldu. Mülteciler zaten alan müsade ettiğince temizlenen bölgelere ya yerleştirildi ya da gönüllü olarak kendileri döndü.

Anlaşılmayan şey de şu ki o adamlar da mecburiyetten kaçıp geliyorlar buralara. Savaşsın diyorsunuz ama kolay değil. Düşünün, babaların annelerin elinden çocuklarını alıp gözlerinin önünde öldürüyorlar. Kadınlara, kızlara tecavüzler ediyorlar. Erkekleri kaçırıp kendileri için zorla terörist yaptırıyorlar. Evinizi malınızı mülkünüzü yakıyorlar, her gün bombalar düşüyor üstünüze. Ailesini korumak için mecburen geliyor, hangi baba veya hangi anne bu durumda tutmak ister çocuklarını?

Veya şu yakışıklı gence nasıl kıyıp geri gönderebiliriz o savaşın ortasına? Bombaların ortasına bırakacak kadar vicdansız olan bir millet değiliz, en azından öyle olmadığımızı düşünüyorum. Ama ne yazık ki son zamanlarda insanların tutumlarını gördükçe hayal kırıklığına uğruyorum.

Bu arada altyazı gerçektir, uydurma değildir. Az buçuk Arapça eğitimi aldım, biliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Kayıtsız dükkanı" düzeltin, halkından aldığı %500 vergiden muaf olan adam dükkan gayet de açabilir,

Benim 1900'lerdeki gencim neden öldü?

Bu arada tanju başkanımın yaptığı s*riyeli ve *fganlara karşı tavrı çok iyiydi tebrik ederim.

Gönüllü bir ordu, kimseyi zorla sokmuyorlar oraya, 80 milyonluk ülke nüfusunun 9 milyonu multeci. Komik.

Gönüllü bir ordu, kimseyi zorla sokmuyorlar oraya, 80 milyonluk ülke nüfusunun 9 milyonu multeci. Komik.
Ne olması lazımdı, yakalarından tutup savaşmaya mı gönderseydik? Savaşmıyor dediniz, adamlar savaşıyor gönüllü. Devlet olmak nedir, daha doğrusu devlet nedir ve neden vardır bilmeden yazıyorsun pata küte. Bende suç ki sana laf anlatıyorum.

Ne demek istediğimi anlayan diğer arkadaşlar çok güzel anlıyor. Boşa çabalama, benim üstümden sana primlik ekmek çıkmaz.

Hocam, ama böyle de Türkiye yıpranıyor. Hem ekonomik olarak. Ve videodaki küçücük çocuk. Çok üzüldüm o çocuğa. Yine Kurtuluşu Savaşı örneği vereceğim: aynı şeyleri bizlerde yaşadık hatta daha küçük çocuklar savaşa gitti. Ama bence 20 yaşın üstündeki erkekler savaşa gitmeliler. Ya da 30. Ama gitmeliler. Bir de güvenli bölgeye gönderiliyor demişsiniz fakat vatandaşlık hakkı veriliyor.(bazılarına) Yine sokaklarda Suriyeli görüyorum yine. Daha hızlı bir şekilde o güvenli bölgeye gönderilmeliler. Savaş hep acıdır. Böyle masum kişiler olduğu gibi iğrenç insanlarda var. Onların savaşa gitmesi gerekir toplatılıp. Bayramda ülkelerine gidiyorlar, sonra yine geliyorlar anlamadım bir türlü. Hepsinin gitmesi gerek. Güvenli alana. Benim çevremde Suriyeli mahalleleri var. Onlar bunları yapacaklarına savaşabilirdi. Ve ülkeyi göçmen ülkesi yapıyorlar. Zamanında hepsinin bir yere toplanması lazımdı. Hepsinin. 10 çocuk nedir ya. Bizim sınıfımızda hoca kaç çocuksunuz diyordu, o 7-9 kişi diyor ya. Ülke nasıl dayansın bunlara. Bu nedir ya. Ama savaş mağdurlarını görünce içim acıyor.

Ya mülteci mülteci, sen mülteci alıyorsan bilinçli bir şekilde alırsın, sığınma kamplarına yerleştirirsin, savaş bitene kadar oralarda tutarsın. Sınır kapısında helikopter yaparak giren herhangi bir ırkı alamazsın ülkene, zaten ülkemiz 2001 krizi" cehabe ülkeyi yok etti" yılından beri kötü bir şekildeyken ekonomik olarak, sen 9 milyon mülteciyi ülken de tutamazsın.

Hayatında hiç görmediğin ve tanımadığın bir insana doğrudan enayi, asosyal demen iletişim kurmayı bilmediğinin en açık delili.

Prim kasacak biri değilim, keşke dediğiniz cümlenin arkasında dursanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…