Missing Operation System sorunu

kokanca

Hectopat
Yer
Bursa, Turkey
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün temiz bir iAtkos S3 V2 kurulumu yaptım fakat dvd'yi cıkarıp actıgımda Missing Operation System diyor, eğer dvd'yi çalıştırıp oradan boot edersemde gri elma logosunda takılıyor. 5 saat pc basında bekledim hala elma logosunda yardım edebilecek arkadaşlar ederse cok sevinirim fakat cok acil. @Recep Baltaş @blackandyellow Bu arada baştan kurulum yapmak icin dvd'yi taktıgımda setup ekranına gelemiyorum nasılsa. DVD resmi olan ikonda daha önce direk setup ekranına atardı ordan fakat ordan direk artık boota atıyor, eğer sorun setupdaysa onuda bilgilendirirseniz sevinirim.

15 görüntülenme var bir Allah'ın kulu da yardımcı olmazmı ya ?

Son düzenleyen: Moderatör:
-x -v yazarak boot et ve takıldığı yeri buraya yaz. Bu arada 10.6 için kext bulamazsınız artık 10.8 gibi daha yeni sürümleri deneyin.

Trying to change a collection in the registry
backtrace 0x50180a 0x5333b7 0x54bf46de 0x54be9c73 0x54beda9e 0x5395df
Kernel Extensions in backtrace (with dependencies) :
com.apple.driver.AppleACPIPlatform(1.3)@0x54be7000->0x54c27fff
dependency: com.apple.iokit.IOACPIFamily(1.3.0)@0x54b7d000
dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.6)@0x54b99000

Bu arada eskiden busratio=20 (and/or cpus=2) tarzı bir komutla yanlıs yazmıs olabilirim. Setup ekranına geçebiliyordum fakat artık o kodu yazdıgımda direk böyle siyah bir ekran geliyor, gene yazılar yazıyor sadece yani hiçbir şekilde yeniden kurulum yapamıyorum onun bir kodu varmı ? Birkaç forumda araştırdıgıma göre costumization kısmında AMD'yi seçmemem gerekiyormus, aksi takdirde böyle başlamıyormus sistem. Kurulum ekranına nasıl geçebilirim tekrardan veyahutta nasıl çözebilirim?

273GAd.jpg

Şuda tüm sayfanın resmi. Belki yukarda detaylı anlatamamısımdır diye birde resim cektim.

@Recep Baltaş Hocam artık bir el atsan şuna ? 2 gündür pc'mi kullanamıyorum. Hiçbir şekilde aramadıgım yer kalmade açılmıyor pc. Setup ekranına da gelemiyorum. Sorun orada, eğer gelsem çözecem fakat gelinmiyor maalesef. Hiçbir kodla o kurulum ekranına gelemiyorum, yani reinstall yapamıyorum acil yardım lütfen.

Hocam yukarda attıgım resimdeki hatayı çözmüş bulunmaktayım. BIOS'tan ACPI desteğini açınca düzeldi o hata, fakat şimdide başka bir şey yazmaya başladı :)

Yazan şeyler :

Mac Framework succesfuly initialized
using 16384 buffer headers and 4096 cluster 10 buffer headers
IOAPIC : Version 0x20 Vectors 64:87
ACPI: System State [S0 S3 S4 S5] (S3)

Nasıl çözme şansım var?

Yeniden kurulum yap ve fakesmc vb. kısımlar dışındakileri senin donanıma göre seç. Kuruluma geçmek için açılışta hangi tuş ile geçiliyorsa (anakarta göre değişir), CD-Rom olarak başlat. Başka önerdiğim dvd sürümlerini de deneyebilirsin bu arada.
Ayrıca arkadaşım her saniye bakamıyoruz değil mi buraya? Bizler makine değil insanız sonuçta. Tek işimiz gücümüz burası da değil. Vakit buldukça girip, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sonuçta bir tek siz konu açmıyorsunuz...

O ekrana kadar nası geldiysen aynı kodları yaz ve sonuna aşağıdakileri ekleyerek tek tek dene.
PCIRoot=1
PCIRoot=0
PCIRootUID=1
PCIRootUID=0

Ekran kartı kaynaklı bir sorunda olabilir kartın markası ney? Aynı yerde nVidia ekran kartlı pc de takılmıştım. Nvenabler yükleyip açılışta PCIRootUID=1 yazarak çözmüştüm.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı