Mitolojiye nasıl başlamalıyım?

ogren.css

Centipat
Tarih okumayı çok seviyorum. Fakat hep yeniçağ kitapları okuyorum. Biraz da mitoloji okumak istiyorum, mitolojiye merak sardım. Hiçbir bilgim yok. Başlangıç için neler tavsiye edersiniz? Mümkünse yeni birisi için çok teferruatlı ve sıkıcı olmasın.

Hocam bu kitap seti uygun olabilir. Mitoloji geniş bir konu. Eski uygarlıkları anlatan bir seri.
Dünya uygarlıkları kitap seti 200, 00 TL yerine 59, 00 TL.
.

Homeros'un İlyada ve Odysseia'sı birinci öncelik. Bunu Ovidius'un Dönüşümler adlı serisiyle devam ettirebilirsin. Ezop Masalları yine iyi bir seçim olacaktır. Hesiodos'un İşler ve Günler isimli kitabı yine önerilir. Ayrıca bilmediğin terimler için de Mitoloji Sözlüğü'nü(Azra Erhat) alabilirsin. Kılavuz niteliğinde.

Hocam bu kitap seti uygun olabilir. Mitoloji geniş bir konu. Eski uygarlıkları anlatan bir seri.
Dünya uygarlıkları kitap seti 200, 00 TL yerine 59, 00 TL.
.
Teşekkürler. Yazarı Türk olduğu için çok güvenemiyorum. Genelde yabancı yazarlar daha iyi yazıyor böyle konuları.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı