Mixtape'e telif atılır mı?

Ne şeytanı gör, ne de salavat getir....
Karşı tarafın kulandığı beat, kişi tarafından düzenlendiyse; sample ya da kaynak ücretsiz olsa dahi onu oluşturan kişinin kendi malı / üretimi sayılır ve aynı şekilde alırsanız telife tabidir.

Beat yapmak zor bir şey değil. Ücretsiz sample lar kullanın. Kimse sizin müziğinize karışamasın.

Ne şeytanı gör, ne de salavat getir....
Karşı tarafın kulandığı beat, kişi tarafından düzenlendiyse; sample ya da kaynak ücretsiz olsa dahi onu oluşturan kişinin kendi malı / üretimi sayılır ve aynı şekilde alırsanız telife tabidir.

Beat yapmak zor bir şey değil. Ücretsiz sample lar kullanın. Kimse sizin müziğinize karışamasın.
Hocam hali hazırda beat yapımıyla uğraşıyorum. Hatta başkasıyla karıştırmıyorsam sizin YouTube kanalınızdan da faydalanıyorum. Özellikle melodi konusunda çok eksiğim var ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Ama anlam veremediğim şekilde benim beatlerimde bir şeyler eksik kalıyor. Normalde bu durumlarda düşük frekanslar pek öne planda olmasa da eksikliği hissedilir. Oraları dolduruyorum ama yine eksik geliyor. Mükemmelliyetçilikten mi yoksa gerçekten bir eksik mi var bilmiyorum. O yüzden biraz ara verip free beatlere yönelmeye başladım.

Normalde büyük rapçiler bile zaman zaman mixtape yapıyor(Burry Soprano mesela) ama sanırım dediğiniz gibi biraz da telif sahibine kalıyor durum. O konuda da emin değilim çünkü ben satın alıp üzerine söz yazdığım beati başkası da kullansın istemezdim. Dolayısıyla telifli korunan herhangi bir beati kullanmamaya karar verdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı