MKV görüntü kalitesi kötü ve ses yok

NEO CMDNDR

Picopat
Yeni kasa topladım ve kuzen gelip kurdu. Windows 10 kurduk, 1 aylık deneme.
Ama bilgisayarda Wi-Fi yok ve bizde de uzun kablo yok diye birçok driver, program vs. indiremedik. Ben de denemek için USB'yi PC'ye takıp normalde akıllı LG TV'imde açmayan MKV filmlerden birini açayım dedim.
Bu arada PC kasası LG TV'ye bağlı. Monitör olarak TV'yi kullanıyorum.
Videoyu açtı ama birincisi ses gelmiyor, ikincisi normalde USB'yi TV'ye ya da laptopa takıp açtığımda gayet güzel olan video kalitesi PC'ye takıp açtığımda kare kare çok kötü şekilde açıldı.
Yani hem seste hem görüntüde sorun var.
Sebebi nedir?
Acaba daha diğer Realtek, VK, Media Player vs gibi programları kurmadığımız için mi böyle oldu?
İnternete bağlanma olayını hallettikten sonra kuzen gelip kalan drive/program vs. halletse düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Driverlar kurulu mu?
Ve MKV dosyasının sağlam olduğundan emin misiniz?
Hocam driverlar ne tam bilmiyorum ama kurulu değil galiba. Ancak sol altta hoperlör simgesi ve sesi arttırma kısma var mesela.
Ayrıca mevzu mkv değil. Mp4 formatı da aşırı kalitesiz çıkıyor. Normalde 1080p ya da 480p indirmişim youtube dan mesela. Ve aynı videoyu tv ye takıp açınca gayet nomal kalitede. Ancak pc ye takıp açınca görüntü kötü kare kare çıktı. Acaba görüntü için de ayrı bir drive mı yüklemek gerekiyor? Nasıl yapılıyor onlar?
Ses sürücüsünü kurmadıysanız, senin nasıl çıkmasını bekliyorsunuz?
Ses sürücüsü nasıl kuruluor? Görüntü bozuk çıkmasın diye de görüntü sürücüsü var mı? Aynı videoyu tv ye takıp açtığımda düzgün ancak pc ye takıp monütör olarak kullandığım aynı tv den açtığımda kötü çıkıyor. Bunun sebebi de görüntü sürücüsü kurmamak mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı