ML240L V2 ile işlemci 90 dereceye çıkıyor

ıOğuz

Decapat
Selam forum, Amazon Germany'den ML240L V2 RGB soğutucusunu satın aldım. Kurulum sonrası işlemci çekirdek sıcaklığı 90 dereceyi kısa bir sürede geçiyor. Önceki soğutucum olan Arctic 34 e-Sports Duo'da 70 dereceyi geçmezdi. MSI Center'da Pump fan 2300+ RPM, CPU Fan 1800+ RPM, SYS FAN 1000+ RPM şeklinde. Nasıl bir hata yapmış olabilirim?
Anakart B560M Mortar,
İşlemci i5-11400F.
Kurulum da fotoğrafta görüleceği üzere.

Adsız.png

Hocam kızacaksınız ama koruma etiketini çıkardığınıza emin misiniz?

Pompanın işlemciye temas ettiğine emin miyiz, BIOS'tan pompa devrine baktık mı? Eğer buralarda sorun yoksa ve macunu doğru sürdüyseniz soğutucu arızalıdır.

Pompanın işlemciye temas ettiğine emin miyiz, BIOS'tan pompa devrine baktık mı? Eğer buralarda sorun yoksa ve macunu doğru sürdüyseniz soğutucu arızalıdır.
Pompa evet işlemcide, tatlı tatlı sıktım vidaları. Macun yeterli sanıyorum ki ilk kurulumum değil. BIOS'ta da MSI Center değerlerini veriyor pump ve cpu fan. Kasanın içini dinlediğimde de hafiften pompa sesi de duyuluyor bu arada.

Pompa evet işlemcide, tatlı tatlı sıktım vidaları. Macun yeterli sanıyorum ki ilk kurulumum değil. BIOS'ta da MSI Center değerlerini veriyor pump ve cpu fan. Kasanın içini dinlediğimde de hafiften pompa sesi de duyuluyor bu arada.
O halde soğutucu görevini yapamıyor olabilir. Aklıma başka bir şey gelmiyor.

O halde soğutucu görevini yapamıyor olabilir. Aklıma başka bir şey gelmiyor.
Hocam HWinfo'yu açıp 4-5 farklı oyun denedim. Çekirdek sıcaklıkları max 56 derece gösteriyor şu an. Benim anlamadığım, hava soğutma ile benzer performansı oyunda verip, prime95'te vermemesi. Boşta da 30-32 derece çünkü, yoksa boşta da artar sıcaklıklar. Hiç anlamadım ben bu işi.

Yok mu bu işi çözecek bir babayiğit?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı