MMC.exe "bu uygulama güvenliğiniz için engellendi" hatası

Cerdeng

Femtopat
Daha fazla  
Windows Update yaptım, ardından Malwarebytes ile tarama yaptım. Bundan sonra birkaç tane sorun ortaya çıktı.

İlki ve en önemlisi aygıt yöneticisine giremiyorum şu an. mmc.exe dosyası üzerinden "bu uygulama güvenliğiniz için engellendi" hatası veriyor. Servisler, olay görüntüleyicisinde de yapıyor bunu. (Resmi ekte) güvenli moddan açıp denediğimde aygıt yöneticisini açabildim. Yeni konu başlatmayı düşündüğüm olay bu.

İkincisi Windows Update hata vererek birkaç tane güncellemeyi yapmıyor. (Resmi ekte) ana güncelleme tamamlandı ama. Sürüm 2004 olarak gözüküyor şu an.

Son olarak da mesela bilgisayar ilk açıldığında bilgisayarıma, dosya gezginine tıkladığımda bariz bir bekleme oluyor. 5-10 saniye arası. Sistem SSD'de kurulu olmasına rağmen bariz bir yavaşlık var.

Malwarebytes programı da bazı şeyler tespit etti ama mesela utorent olsun, çok önceden indirilmiş programların kurulum klasörlerindeki crackler olsun bu tarz şeyler. Sistem dosyaları içinde veya tanınmadık bir şey bulamadı. Bulduklarını da sildim zaten. Virüs açısından bir sıkıntı yok gibi şimdi. Tarama sonuçları bunlar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_638.jpg
    Screenshot_638.jpg
    34,2 KB · Görüntüleme: 148
  • WhatsApp Image 2020-11-06 at 19.24.24.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-06 at 19.24.24.jpeg
    101,2 KB · Görüntüleme: 163
Komut istemi CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve sfc /scannow komutunu girin. İşlem tamamlandıktan sonra yine komut istemine DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth komutunu girin ve işlemlerin tamamlanmasını bekleyin. Tamamlanan işlemlerin sonuçlarını buradan paylaşın.

Yukarıdaki işlemlerden sonra Norton Power Eraser ile ve tekrardan Malwarebytes ile sisteminizi taratın. Crackli uygulamalarınız dahil verilen tüm uyarıları giderin. Bunlarında sonuç dosyalarını bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Kanka açıkça söyliyeyim ayvayı yemişsin bir virüs bilgisayarında admintasörlüğü almış ve izleniyor bile olabilirsin bence dosylarını al flash belleğe her şeyi alma format at başka yolu yok.
Tabii varda en temizi format benim fikrim.

Komut istemi CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve sfc /scannow komutunu girin. İşlem tamamlandıktan sonra yine komut istemine DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth komutunu girin ve işlemlerin tamamlanmasını bekleyin. Tamamlanan işlemlerin sonuçlarını buradan paylaşın.

Yukarıdaki işlemlerden sonra Norton Power Eraser ile ve tekrardan Malwarebytes ile sisteminizi taratın. Crackli uygulamalarınız dahil verilen tüm uyarıları giderin. Bunlarında sonuç dosyalarını bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Hocam bir sorum var bende bu işlemi yapabilir miyim? Zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Scannow komutunu 2 kere çalıştırdım. İkisinde de "Verification %100 complete" diyip öyle kaldı.
indir.png

Bekledim ama direkt bittiğine dair bir şey çıkmadı, yeni bir komut için alt satıra geçmesi vb. Bu da DISM komutunun sonucu:

indir (1).png

Kanka açıkça söyliyeyim ayvayı yemişsin bir virüs bilgisayarında admintasörlüğü almış ve izleniyor bile olabilirsin bence dosylarını al flash belleğe her şeyi alma format at başka yolu yok.

Bu hata birden ortaya çıkmadı, yeni bir şey de yüklemedim. Windows'u yeni sürüme yükselttikten sonra başladı bu hata. Gene de yavaş yavaş formatı düşünmüyor değilim :)

Windows güvenlik ayarlarından 'kurcalamalara karşı koruma' kapatıp dener misin?

Denedim bir değişiklik olmadı :)

Hocam bir sorum var bende bu işlemi yapabilir miyim? Zararı olur mu?
NPE'yi dikkatli kullanın, rehberi dikkatlice okuyun ona göre işlem yapın.
Scannow komutunu 2 kere çalıştırdım. İkisinde de "Verification %100 complete" diyip öyle kaldı.
Eki Görüntüle 728573

Bekledim ama direkt bittiğine dair bir şey çıkmadı, yeni bir komut için alt satıra geçmesi vb. Bu da DISM komutunun sonucu:

Eki Görüntüle 728575

Bu hata birden ortaya çıkmadı, yeni bir şey de yüklemedim. Windows'u yeni sürüme yükselttikten sonra başladı bu hata. Gene de yavaş yavaş formatı düşünmüyor değilim :)

Denedim bir değişiklik olmadı :)
İşlemi tekrar yapın ve sabırlı olun. Sonuçlanmasını bekleyin.

NPE ve Malwarebytes hakkında söylediklerimi uygulayın.

Ek olarak Windows + R kombinasyonuyla Çalıştır'ı açıp: regsvr32 dmocx.dll yazıp enterlayın. Daha sonra regsvr32 devmgr.dll yazıp enterlayın ve durumu kontrol edin.

Son düzenleme:
İşlemi tekrar yapın ve sabırlı olun. Sonuçlanmasını bekleyin.

Npe ve Malwarebytes hakkında söylediklerimi uygulayın.

Ek olarak Windows + r kombinasyonuyla çalıştır'ı açıp: regsvr32 dmocx.dll yazıp enterlayın. Daha sonra regsvr32 devmgr.dll yazıp enterlayın ve durumu kontrol edin.

Scannowu hatırı sayılır bir miktar bekledim. Dediğiniz gibi tamamladı. Bu komut ekranı girdisi. Oluşturduğu log dosyası da burada

indir (2).png

Bunlar da sırasıyla söylediğiniz komutların sonuçları. Dmox ve devmgr.

1604691417026.png

1604691424291.png

Bu arada Genshin Impact oynarken oyun kendi kendine kapandı yine. Ama sadece oyun kapandı, hata falan yok, alt+F4 çekmiş gibi. Launcher'ı sağ altta simge durumuna küçülmüş vaziyette açık bekliyordu hatta.

Scannowu hatırı sayılır bir miktar bekledim. Dediğiniz gibi tamamladı. Bu komut ekranı girdisi. Oluşturduğu log dosyası da burada

Eki Görüntüle 728662

Bunlar da sırasıyla söylediğiniz komutların sonuçları. Dmox ve devmgr.

Eki Görüntüle 728665

Eki Görüntüle 728666

Bu arada Genshin Impact oynarken oyun kendi kendine kapandı yine. Ama sadece oyun kapandı, hata falan yok, alt+F4 çekmiş gibi. Launcher'ı sağ altta simge durumuna küçülmüş vaziyette açık bekliyordu hatta.
Norton Power Eraser işlemi ne oldu? Dediğim diğer işlemleri yaptınız mı? O söylediklerimi de uygulayın ve komut istemi CMD'yi yönetici olarak başlatıp chkdsk c: /f /r komutunu girin ve gelen uyarıyı Y ile onayladıktan sonra sisteminizi yeniden başlatın. Başlangıçta kontrol yapacaktır, sabırlı olun ve bitmesini bekleyin. Açıldıktan sonra yine yönetici olarak CMD'yi çalıştırıp dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth komutunu girin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Acele etmeden işlemleri teker teker yapın.

Norton Power eraser işlemi ne oldu? Dediğim diğer işlemleri yaptınız mı? O söylediklerimi de uygulayın ve komut istemi CMD'yi yönetici olarak başlatıp chkdsk c: /f /r komutunu girin ve gelen uyarıyı y ile onayladıktan sonra sisteminizi yeniden başlatın. Başlangıçta kontrol yapacaktır, sabırlı olun ve bitmesini bekleyin. Açıldıktan sonra yine yönetici olarak CMD'yi çalıştırıp dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth komutunu girin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Acele etmeden işlemleri teker teker yapın.

NPE ile ağ ile güvenli modda tarama yaptım. Sadece bu dosyayı buldu. Bu da Warcraft'ı online oynamak için gereken Eurobattle eklentisi içinde bir dosyaydı. Sildim gitti.

NPE Tarama.JPG

Malwarebytes ile ikinci bir tarama da yaptım. Bir şey bulmadı gene.

Dediğiniz chkdsk c: /f /r kodunu uyguladım. Bir hata vermeden tamamladı.

Ardından dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth komutunu da tamamladım. Resimdeki şekilde tamamlandı ve ekteki log dosyasını oluşturdu.

Dediklerinizden eksik bir şey kalmadı galiba.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı