Güvenliğiniz için neler yapıyorsunuz?

Yaptığınız modem ayarını anlatabilir misiniz? Her modemde bulunan bir özelik mi? TP-Link'de nasıl yaparım?

MAC adreslerine Statik IP atadım, DHCP kafasına göre IP ataması yapamıyor ve IP adresini yalnızca eklediğim cihazlara kadar sınırlandırma yaptım.

1592225219043.png
1592224957876.png

Kablosuz bağlanan cihazları da şu şekilde kontrol ediyorum;

1592225079758.png

Diğer modemlerde ayarlar değişecektir mutlaka.

MAC adreslerine Statik IP atadım, DHCP kafasına göre IP ataması yapamıyor ve IP adresini yalnızca eklediğim cihazlara kadar sınırlandırma yaptım.

Eki Görüntüle 592260Eki Görüntüle 592255

Kablosuz bağlanan cihazları da şu şekilde kontrol ediyorum;

Eki Görüntüle 592258

Diğer modemlerde ayarlar değişecektir mutlaka.
Teşekkürler modemimde yeri farklıymış ama buldum. Birde internetten anlıyorsanız şey sorcaktım servis sağlayıcılar vdsl ile 54mbs sağlayabiliriz diyorlar modem arayüzümde maks hız 25mbs gözüküyor modem sadece adsl destekli olduğu için olabilirmi vdsl destekli modem takınca bu değer yükselir mi? Yoksa servis sağlayıcılar tarafından kandırılıyor muyum?

@Cihan2435

VDSL paketi için ADSL modemi kullanılamaz. Modemde maksimum kapasite şu an ADSL olan Port'u gösteriyor, VDSL hattına geçince o değer yükselecektir tabii ki, servis sağlayıcısının verdiği bilgiye dayanarak söylüyorum. Dediğim gibi, VDSL hat için ADSL modem kullanamazsınız.

Tabii bu maksimum destekleme olayı bir çok duruma göre değişiyor. Bina içi tesisatının sağlığı, ankastrenin sağlığı gibi durumlar.

@Cihan2435

VDSL paketi için ADSL modemi kullanılamaz. Modemde maksimum kapasite şu an ADSL olan Port'u gösteriyor, VDSL hattına geçince o değer yükselecektir tabii ki, servis sağlayıcısının verdiği bilgiye dayanarak söylüyorum. Dediğim gibi, VDSL hat için ADSL modem kullanamazsınız.

Tabii bu maksimum destekleme olayı bir çok duruma göre değişiyor. Bina içi tesisatının sağlığı, ankastrenin sağlığı gibi durumlar.
Teşekkürler.

Konsol oyunculuğuna geçersem kullanırım ama şuan linux'un oyun kısmında ilerlemesi gerekiyor yada cloud gaming gelişsin niye geçmiyim açık kaynak forever.
Bu durumun Linux ile alakası yok. Eğer oyun "Açık Kaynak" ise açık kaynak geliştiriciler hemen dağıtımlara dağıtabiliyor. Oyun ne yazık ki kapalı kaynak dolayısıyla. Oyunu yapan "Şirketin" birşeyler yapması gerek. Ayrıca GNU/Linux'ta Steam Proton sayesinde bir çok oyunu oynayabilirsiniz.

Bu durumun Linux ile alakası yok. Eğer oyun "Açık Kaynak" ise açık kaynak geliştiriciler hemen dağıtımlara dağıtabiliyor. Oyun ne yazık ki kapalı kaynak dolayısıyla. Oyunu yapan "Şirketin" birşeyler yapması gerek. Ayrıca GNU/Linux'ta Steam Proton sayesinde bir çok oyunu oynayabilirsiniz.
Linux'un sorunu demedim, zaten sonda açık kaynak forever diye ekledim şuan windowsta uğraşmadan istediğim oyunu oynayabilmek varken neden linuxta program ve kodlarla uğraşıyım. Dediğim gibi oyunlara linux desteği getirseler veya cloud gaming ve internet altyapıları gelişsin düşünmeden geçerim linux'a.

• Anti-virüs kullanıyorum.
  • Şifrelerimi 6 ayda bir değiştiriyorum.
  • Kamera erişimini kapatıyorum.
  • Korsan yazılım kullanmıyorum.

@Silinen üye İçerisinde gömülü olarak gelen çok fazla özellik var.
Araç çubuğuna aşağıdaki konumu girerek bakabilirsin.
Kod:
brave://components
Chromium tarayıcılarda, bu komutla içerisindeki bileşenlere bakabilirsin.
Kod:
chrome://components

edge://components

opera://components

vivaldi://components

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı