MMORPG oyunlar için Alınabilecek En İyi İşlemci ve Anakart

amd işlemciler tek çekirde performansları rezalet derecede kötü.9590 almak istiyordum denedim online oyunlarda hiç bir işe yaramaz kalabalık yerlerde rezalet fps alıyorum.İntel core i3 dandik laptoplarda bile 2x pfs alıyorum benim bilgisayarıma kıyasla.İ7-4790 daha iyi olmazmı acaba?

amd işlemciler tek çekirde performansları rezalet derecede kötü.9590 almak istiyordum denedim online oyunlarda hiç bir işe yaramaz kalabalık yerlerde rezalet fps alıyorum.İntel core i3 dandik laptoplarda bile 2x pfs alıyorum benim bilgisayarıma kıyasla.İ7-4790 daha iyi olmazmı acaba?
4790 çok güçlü bir işlemci ama bu sefer ekran kartın çok düşük kalır. Oyunlarda işlemciden çok ekran kartları yükü yüklenir. Bence sen bir Msi afterburner yükle ve sisteminin kastığı yerlerde screenshot al. Bir onlara bakalım kesin bir emin olalım sorunun işlemciden kaynaklandığına.

MSI Global Burdan indirebilirsin.

Şimdi bazı MMORPG oyunlar optimize yönünde kötü olmakla birlikte kullandıkları oyun motorları da genellikle eski oluyor.

Örnek verecek olursam,
Tera, Rift, Blade and Soul, Aion, Swtor, Archeage, Lotro, Wildstar

Sonuca dönecek olursam. Her ne kadar iyi sisteminiz olursa olsun ( bunu mmorpg oyunlar için söylüyorum ) oyun motoru ne kadar kötüyse alacağınız performans o derece kötü olacaktır. Eski sistemler ile bazı oyunlarda daha fazla fps alan insanlar bile gördüğümü söyleyebilirim. Yerinde olsam i5 4690 K veya 4790 K alırdım bu işlemcilerin tek çekirdek performansı güçlüdür ve ileriye dönük OC yapabilirsin yetmediği taktirde.

Şu an en optimize MMORPG Final Fantasy XIV Realm Reborn diyebilirim. Optimize yönünden gayet performanslı olmakla birlikte en düşük sistem de bile görsel şölen sunabilen bir oyun.

Saygılar.

Şimdi bazı MMORPG oyunlar optimize yönünde kötü olmakla birlikte kullandıkları oyun motorları da genellikle eski oluyor.

Örnek verecek olursam,
Tera, Rift, Blade and Soul, Aion, Swtor, Archeage, Lotro, Wildstar

Sonuca dönecek olursam. Her ne kadar iyi sisteminiz olursa olsun ( bunu mmorpg oyunlar için söylüyorum ) oyun motoru ne kadar kötüyse alacağınız performans o derece kötü olacaktır. Eski sistemler ile bazı oyunlarda daha fazla fps alan insanlar bile gördüğümü söyleyebilirim. Yerinde olsam i5 4690 K veya 4790 K alırdım bu işlemcilerin tek çekirdek performansı güçlüdür ve ileriye dönük OC yapabilirsin yetmediği taktirde.

Şu an en optimize MMORPG Final Fantasy XIV Realm Reborn diyebilirim. Optimize yönünden gayet performanslı olmakla birlikte en düşük sistem de bile görsel şölen sunabilen bir oyun.

Saygılar.
Dediğiniz çoğu şeye katılmak ile birlikte arkadaşın ekran kartına dikkat çekerim. Benim Blade and Soul'u laptop ile oynayan arkadaşlarım var. Sistem de denge çok önemli, oyun için işlemciye kasmak da gereksiz. i5 4460 çok rahat iş görecektir. İlk fırsatta ekran kartı alınmalı bence Rx470 gibi.

i5'den i7'ye çıktığında hava parası da ödüyorsun çünkü Intel'e. Optimizasyon ne kadar kötü olursa olsun 4460'ın kaldıramayacağı hiç bir online oyun yok şu an piyasada.

4460 güzel işlemci olabilir ama tek çekirdek performası bakımından en güçlü işlemci i5 4690 K olduğu için öyle demek istedim. Ekran kartı R9 380 şu an için yeterli bir ekran kartı. Genelde eski oyun motorları kullanan oyunlar ekran kartından çok işlemciye yük bindirir ( kulağa saçma geldiğinin farkındayım ) bunu oyunların orjinal forumlarında Tech Support konusu başlığında da görebilirsiniz. Bu arkadaşın sorunu bariz işlemci almışken de en iyisini almasını isterim ki 3-5 sene daha upgrade yapmasına gerek kalmaz. Sıkıntısını uzun denli gidermiş oluruz.

Şunu da not geçmiş olayım dostuma,

ben 5-6 aya yakın Blade and Soul oynadım. i5 4690 K, GTX 960 4 GB ve 16 GB Ram ile performansı rezalet o oyunun. i5 4690 K bile alsan fayda etmeyebilir benden söylemesi. Ben şahsen kalabalık ortamlarda 13-15 fps ile oynuyordum o da max ayarlarda. Benden söylemesi. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı