MNG Kargo artık DHL eCommerce!

Hlina

Moderasyon Ekibi Üyesi
Süper Moderatör
Bildiğiniz üzere öncesinde DHL, MNG Kargoyu satın almıştı. Şimdi ise 22 Mayıs 2025 itibarıyla artık DHL eCommerce olarak faaliyete devam edeceklerini söylediler.

MNG Kargo çok da kötü sayılmazdı ama DHL eCommerce olarak daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İstanbul'da MNG çokta tercih edilmiyor gibi, PTT'den her türlü iyidir de. DHL şahsen bana daha çok güven veriyor, yurtiçi kargodan sonra en çok kullandığım kargolardan biri olacak sanırım.

Ben de neden bizim buradaki MNG Kargo şubesinin kocaman tabelasını söküp yerine küçücük bir DHL tabelası taktılar diyordum :)

MNG Kargo'nun DHL firmasına ait olduğunu biliyordum aslında, çünkü MNG logosunun yanında genellikle bir de DHL logosu kullanıyorlardı.

Yerli şirketlerin yabancı sermayenin eline geçmemesi gerektiğini düşünüyorum. Eksiği gediği varsa tamamlasın, gerekirse devlet desteği filan verilsin.

DHL ekstra bir memnuniyet getirebilir ama dediğim gibi, yerli firmalar çoğalmalı.

Yerli şirketlerin yabancı sermayenin eline geçmemesi gerektiğini düşünüyorum. Eksiği gediği varsa tamamlasın, gerekirse devlet desteği filan verilsin.

DHL ekstra bir memnuniyet getirebilir ama dediğim gibi, yerli firmalar çoğalmalı.
MNG kargo diğer şehirleri bilmiyorum ama İstanbul'da müşteri memnuniyetsizliği ile dikkat çekiyor. Bende yerli firmaların yabancı ele geçmesinden taraf değilim ama işini iyi yapamıyorsan elin adamı gelir o işi alır elinden.

MNG kargo diğer şehirleri bilmiyorum ama İstanbul'da müşteri memnuniyetsizliği ile dikkat çekiyor. Bende yerli firmaların yabancı ele geçmesinden taraf değilim ama işini iyi yapamıyorsan elin adamı gelir o işi alır elinden.
Burada da devlet eli devreye girecek işte. Müşteri memnuniyetsizliklerini dikkate alıp firmaya destek verecek, gerekirse yaptırım uygulayacak kendini düzeltmesi açısından.

Yerli firmayı kur büyüt sonra git yabancıya sat. Bu şekilde büyüyemeyiz.

Burada da devlet eli devreye girecek işte. Müşteri memnuniyetsizliklerini dikkate alıp firmaya destek verecek, gerekirse yaptırım uygulayacak kendini düzeltmesi açısından.

Yerli firmayı kur büyüt sonra git yabancıya sat. Bu şekilde büyüyemeyiz.
Türkiye'deki mevcut siyaset düzeni değişmedikçe böyle ilerleyecek maalesef. Partiden bağımsız zihniyet hep aynı.

Türkiye'deki mevcut siyaset düzeni değişmedikçe böyle ilerleyecek maalesef. Partiden bağımsız zihniyet hep aynı.
Doğru valla, işlerine geldiği firmaları Türkiye'de devleştirmeyi hatta adını dünyaya duyurmayı çok iyi biliyorlar ama.

Örnek; Baykar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı