MNG Kargo ürünümü çaldı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
5 Haziran 2019
Mesajlar
2.361
Çözümler
3
Yer
İstanbul
Merhaba Technopat Ailesi,

2 Mart gece 02:15'de sipariş verdiğim Razer BlackShark v2 oyuncu kulaklığım bana 3 Mart öğlen saatlerinde ulaştı.
Kulaklığı hemen takıp denedim ve kulaklık donanımsal arızalı çıktı.

Bilgisayarda tüm sesleri %100'e çektiğimde ve kulaklığın aparatından sesi son sese aldığımda sesi çok azdı. Sadece bununla sınırlı kalmamıştı, kulaklığın mikrofonu cızırtılıydı ve bağırsam bile arkadaşlarım beni duymuyordu. Bir şeyler söylüyorsun ama duymuyoruz diyorlardı ve cızırtı var diyorlardı.
Mikrofonu çıkar tak yaparak ve sağa sola oynatarak cızırtı engellenebildi ama sonuçta bu şekilde bile kullanımı imkansız, mümkün değildi.

Hemen, hiç beklemeden iade onayı başlattım ve gelen kod ile birlikte ilgili MNG Kargo şubesine gidip ürünümü çok iyi bir şekilde pıt pıt ile paketleyip iade için teslim ettim. (Bakın elinizle tutup, çok sert yere fırlatsanız dahi ürünün hasar alma şansı yok burada.)

Ürünü 3 Mart akşam saatlerine doğru teslim ettim ve 4 mart gecesi, ürünümün transfer merkezine yani iade ürünümü satıcıya teslim edecek en yakın şubeye aktaracak olan transfer merkezine saat 23:45'de geldiği belirtildi. (Fotoğraf yükleyeceğim)

5 Mart günü ise ürünüm Adres: Tepe, Yeniyol Cd. No:61 D:B, 48700 Marmaris/Muğla'ya ulaştı.
Satıcının açık olan mağazası adresi ise : Adres: Tepe, Yeniyol Cd. No: 47, 48700 Marmaris/Muğla

Yani neredeyse yan yanalar
5 Mart günü cumartesi sabahı günü ürünüm ulaştı ve cumartesi günü akşam 20:00'a kadar açık olan mağazaya teslim etmediler.

Hatta 5 Mart cumartesi günü 15:15'de şöyle bir gelişme yaşandı:

Teslim Edilemedi

05.03.202215:15
Devir

08.03.2022 tarihine kadar teslim alınmadığı takdirde gönderi iade edilecektir.

Şimdi;

1) Birincisi, zaten arızalı olan, hiç kullanamadığım ve yaklaşık 1.200,00 TL verdiğim ürün neden teslim edilmedi?

2) İkincisi, zaten arızalı olan bu ürünü siz bilerek teslim etmezseniz, 8 Mart'tan sonra niye bana geri gelecek ki?

3) Üçüncüsü, şu an Marmaris/Muğla MNG Kargo müşteri temsilcisine bağlanıyorum ve bağlanır bağlanmaz açan beyefendi hatta kalın biraz bekleteceğim deyip beni hatta bekletiyor, bilerek açmıyor, hemen yine aradım tekrar ve yine aynı şeyi söyler söylemez hatta beklemeye aldı ve telefonu bilerek açmıyor...

4) Benim için yüksek bir meblağ olan yaklaşık 1.200,00 TL ödediğim bu ürünü neden satıcı hemen gidip ilgili kargo şubesinden almıyor ve ürünüm ile ilgili neden ürünümün şu anda yer aldığı kargo şubesi çalışanlarından bizzat bilgi alamıyorum?


Ürünümle ilgili bugün hiçbir hareketlilik yok arkadaşlar.
Ne satıcı gidip alıyor, ne kargo şubesi gidip teslim etmiş
Satıcı, iade ürünü olduğunun farkında. Satıcı'ya otomatik bilgi gidiyor ve GittiGidiyor müşteri hizmetleriyle iki kere görüştüm.
Bizzat satıcıyı aradılar ilgili ürünü teslim alması için.

Ne yapacağım?
Ne yapmalıyım?
Bu olayda nedir böyle?
Neden en azından bana göre yüklü miktarda ödemeler yaptığım alışverişler böyle enteresan olaylarla sonuçlanıyor?
Tecrübeli arkadaşlar var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • görsel1.png
    64,9 KB · Görüntüleme: 104
  • görsel2.png
    52 KB · Görüntüleme: 102
Tecrübe etmedim ama şubenin tel nosunu ararsanıuz yardım etmeleri lazım aksi takdirde tüketici hakem heyetine başvurun.
Edit: Aradğınızı görmemişim tüketici hakem heyetine başvurun.
 
Şikayet var sitesinden şikayet kaydı açın sizinle iletişim kuruyorlar. Bende aras kargo da böyle bir şeyle karşılaştım direk yönetimden arıyorlar hatta
 
Küçük paralar olsa uğraşmayın boşuna derdim ama THH başvurun. Yaptıkları çakallıktan başka bir şey değil.
 
14 gün içerisinde iade işlemi başlatmışsınız. İade süreci, bu 14 günden tamamen bağımsız işler.

Herhangi bir iade edememe durumu söz konusu değil. Mecbur iade almaları gerekiyor. Elinizde kargoya verdiğiniz güne dair fatura veya belge varsa gerisine karışmayın. Ürün size geri gelirse Tüketici Hakem Heyeti'ne gidin.
 
Geçmiş olsun, önceki yaşadığınız olayları da biliyorum tüm şanssızlıklar sizi buluyor.
Satıcı teslim almamış MNG kargo da bekletiyor, muhtemelen birkaç güne ürün size geri yollanacak. Gamemar satıcısından da ürün alınmaması gerektiğini anlamış olduk.
Gamemar ile iletişim kurdunuz mu? Sonuç bulamazsanız tek seçenek THH gibi duruyor.
 
Devamlı iletişim halinde kalın , satıcıyla iletişime geçin durumu anlatın .
 
Küçük paralar olsa uğraşmayın boşuna derdim ama THH başvurun. Yaptıkları çakallıktan başka bir şey değil.
Hiç sorun değil, hemen gerekirse e-devlet üzerinden bunu yaparım.
MNG Kargo şubesine gidip gerekli iade kodunu verip ürünümü iade ettiğimde işleminiz bitti dedi ve bana herhangi bir belge vs vermedi. Hiçbir şey vermedi.
İletişim kurmadım. Bu zamana kadar bilerek iletişim kurmadım. Ürünümü gidip teslim alın, kargo size getirmiyor vs diye böyle aceleci davranıp satıcı ile muhatap olmak istemedim. Ama artık muhatap olmak en büyük hakkım.
 
@MakeMyDay Sorun değil aslında, iade ettiğiniz belli. Ekran görüntülerinize baktığımda iade işleminin başladığını görüyorum. Bu ekran görüntülerini saklayın. Firmaya da ulaşmaya çalışın.

Ek olarak MNG'yi arayarak sorununuzu iletin. Ulaşamazsanız Linkedin'den MNG kargo üst yetkililerinden birini bulup ona yazabilirsiniz. Ben bazı durumlarda bu şekilde çözüme daha hızlı ulaşıyorum.

Misal, Genel Müdür Yardımcısına ulaşabilirsiniz.

Gökhan Yoluacik - Linkedin
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…