Çözüldü Mobil 2D oyun yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem MSI RX 6800 Gaming Z Trio 16GB | Ryzen 5 7600 | 32 GB 6000MHz DDR5 Ram | Monitör Dell S2721DGFA 27" 2K 165hz IPS | Klavye Theory TH80 Pro | Mouse Razer Viper V3 Pro
Merhaba arkadaşlar. Biz 3 arkadaş bir işe giriştik, pixelarttan oluşan bir 2D parkur oyunu yapmaya karar verdik, (Mario tarzı). Çizimlerimizi yaptık, geldi kodlamaya. Unity kullanmayı düşünüyoruz ama tam olarak nereden başlıyacağımızı bilemiyoruz. En basitinden atlamalı zıplamalı, sağa sola gidebilen, engellerden atlayabilen, bir oyun nasıl geliştirebiliriz?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba ben de unity ile 2d platformer mobil oyun geliştiriyorum. Bunun için internette birkaç kurs izledikten sonra ihtiyacınız olan her şeyi tek tek internette arayarak ilerleyebilirsiniz. Örneğin en basitinden how to move my character unity 2d yazarsanız sayısız video çıkar karşınıza. Tabi bunları anlamak için önce temel bir unity bilgisi ve arayüzü az biraz anlamanız gerek. Youtubeda brackeys noah codemonkey gibi çok detaylı videolar çeken insanlar var. Ben de 3 4 aydır bununla uğraşıyorum sorularınıza siz uğraşıp da yanıt bulamazsanız ben de yardım edebilirim
Merhaba arkadaşlar. Biz 3 arkadaş bir işe giriştik, pixelarttan oluşan bir 2D parkur oyunu yapmaya karar verdik, (mario tarzı). Çizimlerimizi yaptık, geldi kodlamaya. Unity kullanmayı düşünüyoruz ama tam olarak nereden başlıyacağımızı bilemiyoruz. En basitinden atlamalı zıplamalı, sağa sola gidebilen, engellerden atlayabilen, bir oyun nasıl geliştirebiliriz?

Teşekkürler.

Hocam öncelikle 2D oyun hayranıyım. Undertale, deltarune vs. örnek vereyim, acayip sevdiğim oyunlardır. Oyununuz umarım çıkar, size de Allah kolaylık versin. Çıkarsa lütfen konu açıp ismini verin, oynayacağım :D.

Merhaba ben de unity ile 2d platformer mobil oyun geliştiriyorum. Bunun için internette birkaç kurs izledikten sonra ihtiyacınız olan her şeyi tek tek internette arayarak ilerleyebilirsiniz. Örneğin en basitinden how to move my character unity 2d yazarsanız sayısız video çıkar karşınıza. Tabi bunları anlamak için önce temel bir unity bilgisi ve arayüzü az biraz anlamanız gerek. Youtubeda brackeys noah codemonkey gibi çok detaylı videolar çeken insanlar var. Ben de 3 4 aydır bununla uğraşıyorum sorularınıza siz uğraşıp da yanıt bulamazsanız ben de yardım edebilirim

Çözüm
Kusura bakmayın biraz konu dışı olacak ama dayanamazdım.

Hocam öncelikle 2D oyun hayranıyım. Undertale, deltarune vs. örnek vereyim, acayip sevdiğim oyunlardır. Oyununuz umarım çıkar, size de Allah kolaylık versin. Çıkarsa lütfen konu açıp ismini verin, oynayacağım :D.
Keşke java için de olsaydı. Ama androidde de 2D oyunları özellikle indie olanları çok severim mesela old mans journey ve alto's odyessey.

Bilmiyorum hiç oynadınız mı ama oynamadıysanız mutlaka Sword of Xolan'ı deneyin. Türk yapımı bir oyun. Grafikleri, müzikleri ve oynanışı çok iyi. En sevdiğim mobil oyunlar arasındadır.

Hepinize teşekkürler. En kolay yapabiliceğimiz program hangisi? Unity olmak zorunda değil programımız.
Merhaba ben de Unity ile 2D platformer mobil oyun geliştiriyorum. Bunun için internette birkaç kurs izledikten sonra ihtiyacınız olan her şeyi tek tek internette arayarak ilerleyebilirsiniz. Örneğin en basitinden how to move MY character Unity 2D yazarsanız sayısız video çıkar karşınıza. Tabi bunları anlamak için önce temel bir Unity bilgisi ve arayüzü az biraz anlamanız gerek. YouTube'da brackeys noah codemonkey gibi çok detaylı videolar çeken insanlar var. Ben de 3 4 aydır bununla uğraşıyorum sorularınıza siz uğraşıp da yanıt bulamazsanız ben de yardım edebilirim
[/QUOTE
Teşekkür ederim. Size nereden ulaşabilirim?
Yazarım mutlaka çıkarsa.
Size nasıl ulaşabilirim.

Hepinize teşekkürler. En kolay yapabiliceğimiz program hangisi? Unity olmak zorunda değil programımız.

Yazarım mutlaka çıkarsa.

Size nasıl ulaşabilirim.
Buradan özel mesaj atabilirsiniz. Ya da [email protected] adresine mail atabilirsiniz. Bence en kolay oyun motorlarından biri unity. Hele platformer oyunlar için en meşhuru

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı