Mobil (Android), masaüstü (Windows) ve Web (Full-stack) geliştirmek istiyorum

Future Developer

Centipat
Daha fazla  
Hem mobil tarafında uygulama ve oyun, hem masaüstü tarafında program ve oyun, hem de web tarafında hem Back-End, hem de Front-End yani Full-stack geliştirme yapmak istiyorum.
(Biraz abartmış olabilirim ama yine de hayalim tam olarak bu)

Hangi dilleri, Framework'leri, kütüphaneleri, vs. öğrenmem lâzım? Ve oyun tarafı için de hangi oyun motorlarını önerirsiniz merak ediyorum. Yani bu alanda bayağı uzmanlaşmak istiyorum. Ve bu nedenle, öneri verirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mobil tarafta Mac'in yoksa Flutter yaz. Bence gelecekte Java'nın önüne geçecek ve Android'in "native" uygulama geliştirme aracı olacak. Crossplatform çıktı alabiliyorsun. Windows, macOS ve Linux için de çıktı alabiliyorsun ama çok performanslı değil henüz. Mac'in varsa Flutter+SwiftUI öğren Android için Flutter, iOS için Swift kullanırsın. Swift öğrenmesi kolay bir dil zaten.

Web tarafında Node.js öğrenmelisin. En popüler back-end araçlarından biri şuanda. Kullanım alanı ileride daha da artacak gibi duruyor. Front-End için ben React yazıyorum. React'e başlayabilirsin veya Vue, Svelte gibi alternatiflere de bakabilirsin.

Oyun kısmı ise C gerektiriyor. Unreal Engine C++ gerektiriyor. En popüler motor şu anda o zaten. Unity ise C#, C++ gerektiriyor.

Hem mobil tarafında uygulama ve oyun, hem masaüstü tarafında program ve oyun, hem de web tarafında hem Back-End, hem de Front-End yani Full-stack geliştirme yapmak istiyorum.
(Biraz abartmış olabilirim ama yine de hayalim tam olarak bu)

Hangi dilleri, Framework'leri, kütüphaneleri, vs. öğrenmem lâzım? Ve oyun tarafı için de hangi oyun motorlarını önerirsiniz merak ediyorum. Yani bu alanda bayağı uzmanlaşmak istiyorum. Ve bu nedenle, öneri verirseniz çok sevinirim.
Oyun dışında diğerleri tam bir fullstack.
Şuan ki çalıştığım kurumda öyleyim. Kullandıklarım;
Backend: Node.js, C#
Frontend: Mvc, React
Mobile: React Native
Masaüstü: C#, Electron.

Anlaşılıyor ki JavaScript + C# ile saydığın tüm alan da çalışabilirsin.

Mobil tarafta Mac'in yoksa Flutter yaz. Bence gelecekte Java'nın önüne geçecek ve Android'in "native" uygulama geliştirme aracı olacak. Crossplatform çıktı alabiliyorsun. Windows, macOS ve Linux için de çıktı alabiliyorsun ama çok performanslı değil henüz. Mac'in varsa Flutter+SwiftUI öğren Android için Flutter, iOS için Swift kullanırsın. Swift öğrenmesi kolay bir dil zaten.

Web tarafında Node.js öğrenmelisin. En popüler back-end araçlarından biri şuanda. Kullanım alanı ileride daha da artacak gibi duruyor
Şu an bunları kolay bir şekilde tek bir kod tabanında yapabileceğin 3-4 tane alternatif var.

• JavaScript (ReactNative, Electron, Node.js, Ionic vb.)
  • Flutter
  • C# (MAUI, Xamarin)
Oyun dışında diğerleri tam bir fullstack.
Şuan ki çalıştığım kurumda öyleyim. Kullandıklarım;
Backend: Node.js, C#
Frontend: Mvc, React
Mobile: React Native
Masaüstü: C#, Electron.

Anlaşılıyor ki JavaScript + C# ile saydığın tüm alan da çalışabilirsin.

Front-End için ben React yazıyorum. React'e başlayabilirsin veya Vue, Svelte gibi alternatiflere de bakabilirsin.

Oyun kısmı ise C gerektiriyor. Unreal Engine C++ gerektiriyor. En popüler motor şu anda o zaten. Unity ise C#, C++ gerektiriyor.
Çok çok teşekkürler herşey için! Açtığım onca konu sonrasında bayağı aklıma oturdu ne yapmam gerektiği tam olarak. Çok sağolun! Ve son olarak da Türkmenistandan kardeş vatana selamlar!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı