Rehber Mobil cihazlarda Warband oynamak!

İşletim sistemi
Android
Oyunun data dosyasını indirip inceledim. Türkçe dil dosyaları var. Ayarlardan geçiş yapamıyorsanız ya da dil görünmüyorsa, görünen bir dil ile klasörlerin isimlerini değiştirebilirsiniz büyük ihtimal çalışacaktır.

mnb>patch>languages
en klasörünün adını başka bir şey yapın, tr klasörünün adını en yapın tamamdır.

Ayrıca port birebir PC sürümündeki klasörleri ve dosyaları içeriyor. Mod indirip Modules>Native klasörünün içini indirdiğiniz mod paketi ile değiştirebilirsiniz bu da mümkün. Eğer mod büyük paket değil de küçük değişikler içeriyorsa sadece alakalı dosyaları değiştirmek gerekli onu da belirteyim.

Edit: oyunu kurdum denedim. Yöntem çalışıyor.
Edit2: sadece butonlar ve menüler için geçerliymiş. Biraz daha bakındım ingilizce dilini oyun Modules>Native>strings.txt dosyalarından çekiyor. Konu sardı beni ya bilgisayara warband indirip portlanabilirliğine bakacağım.

Oyun bende stabil çalışıyor bu arada. Cihaz Redmi Note 10 Pro. Snapdragon cihazlarda sorun yok gibi görünüyor.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20230309-032738_M&B_ Warband.png
    Screenshot_20230309-032738_M&B_ Warband.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 121
  • Screenshot_20230309-033031_M&B_ Warband.png
    Screenshot_20230309-033031_M&B_ Warband.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 114
Son düzenleme:
Oyunun data dosyasını indirip inceledim. Türkçe dil dosyaları var. Ayarlardan geçiş yapamıyorsanız ya da dil görünmüyorsa, görünen bir dil ile klasörlerin isimlerini değiştirebilirsiniz büyük ihtimal çalışacaktır.

Mnb>patch>languages
En klasörünün adını başka bir şey yapın, TR klasörünün adını en yapın tamamdır.

Ayrıca port birebir PC sürümündeki klasörleri ve dosyaları içeriyor. Mod indirip modules>native klasörünün içini indirdiğiniz mod paketi ile değiştirebilirsiniz bu da mümkün. Eğer mod büyük paket değil de küçük değişikler içeriyorsa sadece alakalı dosyaları değiştirmek gerekli onu da belirteyim.

Edit: Oyunu kurdum denedim. Yöntem çalışıyor.
Edit2: Sadece butonlar ve menüler için geçerliymiş. Biraz daha bakındım İngilizce dilini oyun Modules>Native>strings.txt dosyalarından çekiyor. Konu sardı beni ya bilgisayara Warband indirip portlanabilirliğine bakacağım.

Oyun bende stabil çalışıyor bu arada. Cihaz Redmi Note 10 Pro. Snapdragon cihazlarda sorun yok gibi görünüyor.

Güzel bir bilgilendirme olmuş hocam. Bende indirip bakacağım Türkçe olayına. Osmanlı modu falan kuruluyorsa hemen oynayacağım.
 
PC sürümünde normalde dil ayarını launcher üzerinden yapıyoruz. Porta bu kısım eklenmediği için varsayılan dil neyse onu koruyor oyun. Apkyı decompile edip inceledim, APK bilgisinde locale: '--_--' olarak görünüyor gerçekten. Bunu sanırım 'EN-en' olarak düşünebiliriz. Fakat apknın içerisindeki dosyalarda bunu 'TR-tr' şeklinde değiştirebileceğim bir satır bulamadım. Java ve smali bilgim olmadığı için saldım.


PC'de launcher ayarları yanlış hatırlamıyorsam belgelerimde EngineConfig.txt dosyasında kayıtlanıyor. Portda aynı işlevi tekrar edebilmek için bir şekilde gamepad vs. olmadığı halde oyunu kayıt edebildim. Kaydedilen konumu bulamadım henüz. Aklıma bir şeyler geldiği zaman devam ederim.
 
PC sürümünde normalde dil ayarını Launcher üzerinden yapıyoruz. Porta bu kısım eklenmediği için varsayılan dil neyse onu koruyor oyun. APK'yı decompile edip inceledim, APK bilgisinde locale: '--_--' olarak görünüyor gerçekten. Bunu sanırım 'en-en' olarak düşünebiliriz. Fakat APK'nın içerisindeki dosyalarda bunu 'TR-TR' şeklinde değiştirebileceğim bir satır bulamadım. Java ve smali bilgim olmadığı için saldım.

PC'de Launcher ayarları yanlış hatırlamıyorsam belgelerimde EngineConfig.txt dosyasında kayıtlanıyor. Portda aynı işlevi tekrar edebilmek için bir şekilde gamepad vs. olmadığı halde oyunu kayıt edebildim. Kaydedilen konumu bulamadım henüz. Aklıma bir şeyler geldiği zaman devam ederim.

Tamamdır hocam.
 

Geri
Yukarı