Mobil oyun yapmak için Huawei D16 alınır mı?

cagdaserkan09

Centipat
Katılım
2 Haziran 2022
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Ben bilgisayar programcılığı okuyorum ve aynı zaman mobil oyun geliştiriciligi ile uğraşıyorum. Sizce RTX 3060'li bir laptop mu alsam daha iyi yoksa Huawei D16 mi? Okulla aramda 1 saat yol var ve Gaming laptop alırsam şarj çok çabuk bitecek taşıması zor olacak. Ama diğer yandan da Unity de daha iyi performans alacağım. Sizce Huawei D16 ile iyi performans alabilir miyim mobil oyun yaparken?
 
RTX'e gerek yok ki.

İşlemciye önem vermeniz yeterli. Zaten UE5 ile oyun yapma seviyesine geldiğinizde PC ihtiyacınızı o kurum karşılar diye düşünüyorum.

Ana yine de bilgili arkadaşlar yazar.
 
Merhaba tekrar. Macbook harici ürünle çalışırken sürekli prize bağlı olacağımız kesin. Ayrıca oyuncu bilgisayarlarında da pili uzun süre götürecek modlar mevcut. Tabi bu Unity'de sağlıklı şekilde çalışamayacağınız anlamına geliyor.

Hypercasual mobil yada 2D oyun yapılacaksa bir tık daha düşük seviyeli bilgisayarlar da iş görebiliyor. MX350 ekran kartına sahip cihazlara yönelebilirsiniz. Ucuz yollu önerim: Bu linktedir.
Bu noktada en bariz fark oyunu çalıştırma süresi. Her yaptığımı sürekli çalıştırarak deneyen bir insan olduğum için bu benim için ciddi vakit kaybı demek. Belki siz idare edebilirsiniz. Ama 3D, özellikle VR oyun geliştirilecekse iyi bir ekran kartı ve iyi bir soğutması olan bilgisayar şart.

Son 5 yılda elimden 4-5 adet bilgisayar geçti. Aşağı yukarı rahat bir geliştirme için ihtiyaç olarak şunları söyleyebilirim. Ürünlerin AMD kanadındaki karşılıklarını da değerlendirebilirsiniz. Intel ve Nvidia için genel bir değerlendirme yapıyorum.

i5 / i7 10. nesil ve üstü işlemci
GTX 1650 ve üstü ayarda ekran kartı.
Mümkünse 16 GB RAM
SSD alınmalı

Uzun lafın kısası 10bin lira civarı fiyatlara çıktıysanız durun, derin bir nefes alın ve 3bin lira daha eklemeye çalışın :) İnanın pişman olmayacaksınız. Bilgisayar mühendisi ve oyun geliştiricisi biri olarak verebileceğim tavsiyeler bunlardır. Herkese iyi sosyaller.
 
Merhaba tekrar. MacBook harici ürünle çalışırken sürekli prize bağlı olacağımız kesin. Ayrıca oyuncu bilgisayarlarında da pili uzun süre götürecek modlar mevcut. Tabii bu Unity'de sağlıklı şekilde çalışamayacağınız anlamına geliyor.

Hypercasual mobil ya da 2D oyun yapılacaksa bir tık daha düşük seviyeli bilgisayarlar da iş görebiliyor. MX350 ekran kartına sahip cihazlara yönelebilirsiniz. Ucuz yollu önerim: Bu linktedir.
Bu noktada en bariz fark oyunu çalıştırma süresi. Her yaptığımı sürekli çalıştırarak deneyen bir insan olduğum için bu benim için ciddi vakit kaybı demek. Belki siz idare edebilirsiniz. Ama 3D, özellikle VR oyun geliştirilecekse iyi bir ekran kartı ve iyi bir soğutması olan bilgisayar şart.

Son 5 yılda elimden 4-5 adet bilgisayar geçti. Aşağı yukarı rahat bir geliştirme için ihtiyaç olarak şunları söyleyebilirim. Ürünlerin AMD kanadındaki karşılıklarını da değerlendirebilirsiniz. Intel ve NVIDIA için genel bir değerlendirme yapıyorum.

i5 / i7 10. nesil ve üstü işlemci.
GTX 1650 ve üstü ayarda ekran kartı.
Mümkünse 16 GB RAM.
SSD alınmalı.

Uzun lafın kısası 10bin lira civarı fiyatlara çıktıysanız durun, derin bir nefes alın ve 3bin lira daha eklemeye çalışın :) inanın pişman olmayacaksınız. Bilgisayar mühendisi ve oyun geliştiricisi biri olarak verebileceğim tavsiyeler bunlardır. Herkese iyi sosyaller.

Yaklaşık maksimum 18k bütçem var hem yazılım için hem de mobil oyun geliştirmek için önerebileceğiniz bir laptop var mı?
 
Arkadaşlar merhaba, işim gereği sık sık sanal gerçeklik gözlükleri ile bilgisayar bağlantısı kuruyorum. Özellikle mix reality Technology, Steam ve oculus üzerinden çeşitli uygulamaları açıyorum. Elimde şu anda rtx 3050 ti olan bir pc var ve sorunsuz çalışıyor. Ancak aşağıdaki bilgisayarı almak üzereyim. Sizce sıkıntı yaratır mı?

Huawei MateBook 16s i7
İşlemciIntel Core i7-12700H 14 x 1.7 - 4.7 GHz, 96 W PL2 / Short Burst, 54 W PL1 / Sustained, Alder Lake-P
Grafik kartıIntel Iris Xe Graphics G7 96EUs, Çekirdek: 1400 MHz, Bellek: 2400 MHz
Bellek16 GB
, LPDDR5-4800
 

Geri
Yukarı