Mobil oyun yapmak

@Dangerous engineer Sağol dostum. Udemy'den devam edeceğim. Sence ilk oyunum nasıl olmalı?
Oyuna kurs bitince mi başlamalıyım?
İlk önce elinde bir prototip olmalı aklındaki oyun modelini yansıtmalı burdan edineceğin tecrübe ile daha kaliteli oyunlar çıkarabilirsin.
@Dangerous engineer Oyun yapımına ne zaman başlamalıyım?
Kendini ne zaman hazır hissedersen başlayabilirsin.
Öncelikle C# öğrenmen daha faydalı olucaktır.

@Dangerous engineer Teşekkür ederim İlk etapta Voodoo tarzı oyunlar yapmak istiyorum. Daha basit olacağını düşünüyorum. Bol bol reklam ile iyi gelir olabilir. Google play ve App store a nasıl koyulacağını biliyormusun? Zahmetli bir iş midir?

App Store ve Google Play yıllık ücret alır.
Bu Google Play için 25$ ödemeniz gerek.
Apple Store Geliştirici Hesabı açmak için her yıl 99$ ödemeniz gerek.
Bunun yanı sıra %30 kesinti yapılıyor gelirinizden.
Google için 15 diye biliyorum ama netten bulabilirsiniz.

Unity oyun motoru ile çalışacaksanız c# öğrenmelisiniz.

Dostum, şevkini kırmak istemem ama ilk etapta oyun reklamı üzerinden gelir kazanman çok zor. Google Play'e her gün 6000 civarı oyun-uygulama yükleniyor (2018). Oyunu yapmak başlı başına zorlu bir süreçken bir de her gün mağazaya yüklenen binlerce oyunla rekabet etmen lazım.

Sana oyun yapmayı öğrenirken, pazarlama (marketing) dersleri almanı da tavsiye ederim. Çünkü eğer kullanıcı kazanmayı 2. plana atarsan oyunu yükledikten 1 ay sonra indirme sayısı seni tatmin etmeyecek (muhtemelen <100) ve reklama para vereceksin. Ama o reklama verdiğin paranın %99'unu bile oyun içi reklamlardan kazanamayacaksın. Ben marketing öğrenmeye çok geç başladım ama kullanıcı edinmeni sağlayacak o kadar çok parametre var ki, eğer bunları doğru kullanırsan ve oyunun da ortalamanın üstünde iyi olursa gelir kolay rahat olacaktır. Marketing için şu kursu öneririm, eğer ingilizcen varsa. Başarılar dostum.

Bu işlerin çok kolay olduğunu sanan birisi daha. Muhtemelen yaşın çok genç. Bu işler öyle “canım istedi yapayım” seviyesinde heveslik işler değildir. Kendini adaman, özgün olman, her basamakta karşına çıkacak yüzlerce problemle mücadele edip çözebiliyor olman gerekir. Yazılım bilmiyorsan hemen kod yazacam diye atlayamazsın. Herşeyin bir temeli vardır. Önce algoritma çalışmalısın, mantığını iyice kavrayıp optimize ve verimli algoritmalar kurabilme seviyesine gelmen lazım. Sonra veri yapılarına çalışıp yalayıp yutmalısın. Daha sonra C ile kodlama temelini kavrayabilirsin. Sonra hangi dile geçeceksen geçersin. Bunlar olmadan hiçbir şey ortaya koyamaz, ezberden öteye gidemezsin. Hadi kolay gelsin.

Bu kafayla tek başına satılabilecek bir oyun yapamazsın. Bu cümlede yanlış anlaşılacak bir şey yok lap diye oyunu kurstan sonra mı yapayım diye soruyorsun. Az çok yazılardan yaş belli oluyor biraz da heves sezdim ama oyun yapımı, direk başlayıp ilerletilecek bir şey değil. Öncesi var, sonrası var.

Daha oyun yapımına başlamadan önce oyun motorunu ve uyumlu program dilini öğrenmen lazım ki bu en az 6 ay demektir. (Sabahtan akşama kadar) bunun için boş vaktin ve çok sabrın olması lazım. Bitti mi? Bitmedi. Çizim ve grafikler için en az 1 animasyon programı ile birlikte ses için de ayrı olarak bir render programı öğrenmen gerekiyor. Tabi oyunun %100 senin olmasını istiyorsan. Bunlar daha başlamadan önce yapılması gerekenler. Hepsini yaptın, yukarıda azıldığı gibi oyunun sonrası var. Yükler yüklemez binlerce kişi indirmiyor oyunu bir şekilde patlaması ve sıralamalara girmesi gerekiyor bunun için de reklam veya sponsorluk şart. Bence ilk işin hobi amaçlı oyun yapmak olsun bunu meslek haline getirme düşüncesini biraz sonraya bırak. Yaşın ilerlesin biraz.

@alperkrt17 Yazılanlardan ne gözün korksun, ne de rahatlık versin. Bir yerden başlaman gerek. Ezber yapma, izlediğin; okuduğun kaynakları kopyalamak yerine kendi tarzını geliştir ve amacını anlamaya çalış. Başarılar.

@XanthiN Hocam hevesimi kırmaya çalıştığınız için sağolun yardımcı oldunuz. Amacım kendimi geliştirmek hemen oyun yapmayacağım Youtube üzerinden bilen bilmeyen herkesi izleyeceğim. Hemen kod yazacağım demedim bu yüzden C# öğrenmeye çalışışıyorum.

@Elektrikci_Hasan Hemen yapacağım demedim ki hocam yavaş yavaş önce bir tüm herşeyi öğrenmem gerekli. Yorumun için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…