Duz programlama ogrenerek baslamalisin. Sonrasinda mobil cihazlar icin uygulama gelistirmeyi ogrenmelisin. Mobil cihazlarda uygulama gelistirmek icin gerekli SDK'larin kurulumu, mobil isletim sistemlerinin limitasyonlari ve cok muhtemelen birden fazla mobil isletim sisteminde calisabilecek kadar agnostik uygulama gelistirmenin gereksinimlerinin altindan kalkabilmek icin isin A, B, C'sini ogrenmen gerekiyor.
Yani sordugun sorunun cevabi olarak sana Android Studio ve Kotlin kullan ya da Xcode ile Swift kullan seklinde cevaplar verilebilir ama oncesinde bilgin yoksa neyi neden yaptigini anlamadan kompleksitenin altinda kaybolursun.
Tamam ama bu işi cok sevse bile direkt içine hiçbir şey bilmeden dalarsa örneğin programlama öğrenmek gibi sıkılabilir ve hevesi kalmaz bu işler cok karışık baştan sıkıcı olmayacak duzeyde başlaması lazım. Bir insanın direkt programlama öğrenerek ve bütün her şeyi bilerek uygulama yapması da cok zor önemli olan yavaş yavaş tecrübe kazanmak ve kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman başlamaktır. Bu işin karmaşıklığını her insan bir anda kaldıramaz. O yüzden kendini yavaş yavaş geliştirip bu işe adapte olarak başlaması lazım![]()
Doğru söylüyorsunuz ama bu işi sadece para kazanma ve meslek amaçlı yaparsa işin püf noktalarını öğrenemez veya öğrenmesi cok uzun surer ve işin içine kendi tecrübelerini katamaz. Programcininda hevesi kaçabiliyor yaşanabilecek durumlar bunlar. Her insan kendi mobil uygulamasını amatör seviyede yapabilir. Önemli olan kendini bu işe sürükleyip daha fazla tecrübe edinmek.Ben meslek edinecek kisiye tavsiye veriyorum. Cani sikilacak olan, hevesi kececak olan zaten yapmasin, cocuk oyuncagi degil bu.
Dogru olan temelden, hazmederek ogrenmek.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.