Mobil programcılığa nasıl sıfırdan başlanır?

Sewonzy

Femtopat
Daha fazla  
Mobil programcılığa başlamak istiyorum fakat hiçbir şey bilmiyorum. Başlangıç dili olarak ne öğrenmeliyim? Hangi IDE kullanmalıyım? Hiçbir bilgim yok nasıl başlayabilirim?

Mobil programlama cok kolay bir sey degil. İyi bir uygulama yapmak istiyorsanız android studio da kotlin ile programlama yapmalısınız. Ama kotlin öğrenmek o kadar kolay olmayacağından dolayı başlangıç ve orta düzey icin kodular, app inventer gibi web tabanlı uygulama geliştirme sitelerinden yararlanabilirsiniz. Eğer alışırsaniz güzel bir uygulama ortaya koyabilirsiniz. Tabii ki bahsettiğim(kodular, app inventer) siteler içinde kodlama bilmeniz lazım ama bu kodlama kotlin kadar zor degil ve cok karmaşık şeyler yapmadığınız sürece gayet güzel bir uygulama ortaya koyabilirsiniz. Başlangıç icin bu iki siteyi kullanabilirsiniz. Bu iki platform içinde youtube da çeşitli dersler var. Düzenli bir şekilde eğitimi tamamlarsaniz gelismis düzeyde programlamaya o zaman başlayabilirsiniz.

Duz programlama ogrenerek baslamalisin. Sonrasinda mobil cihazlar icin uygulama gelistirmeyi ogrenmelisin. Mobil cihazlarda uygulama gelistirmek icin gerekli SDK'larin kurulumu, mobil isletim sistemlerinin limitasyonlari ve cok muhtemelen birden fazla mobil isletim sisteminde calisabilecek kadar agnostik uygulama gelistirmenin gereksinimlerinin altindan kalkabilmek icin isin A,B,C sini ogrenmen gerekiyor.

Yani sordugun sorunun cevabi olarak sana Android Studio ve Kotlin kullan ya da XCode ile Swift kullan seklinde cevaplar verilebilir ama oncesinde bilgin yoksa neyi neden yaptigini anlamadan kompleksitenin altinda kaybolursun.

Duz programlama ogrenerek baslamalisin. Sonrasinda mobil cihazlar icin uygulama gelistirmeyi ogrenmelisin. Mobil cihazlarda uygulama gelistirmek icin gerekli SDK'larin kurulumu, mobil isletim sistemlerinin limitasyonlari ve cok muhtemelen birden fazla mobil isletim sisteminde calisabilecek kadar agnostik uygulama gelistirmenin gereksinimlerinin altindan kalkabilmek icin isin A, B, C'sini ogrenmen gerekiyor.

Yani sordugun sorunun cevabi olarak sana Android Studio ve Kotlin kullan ya da Xcode ile Swift kullan seklinde cevaplar verilebilir ama oncesinde bilgin yoksa neyi neden yaptigini anlamadan kompleksitenin altinda kaybolursun.

Tamam ama bu işi cok sevse bile direkt içine hiçbir şey bilmeden dalarsa örneğin programlama öğrenmek gibi sıkılabilir ve hevesi kalmaz bu işler cok karışık baştan sıkıcı olmayacak duzeyde başlaması lazım. Bir insanın direkt programlama öğrenerek ve bütün her şeyi bilerek uygulama yapması da cok zor önemli olan yavaş yavaş tecrübe kazanmak ve kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman başlamaktır. Bu işin karmaşıklığını her insan bir anda kaldıramaz. O yüzden kendini yavaş yavaş geliştirip bu işe adapte olarak başlaması lazım :)

Tamam ama bu işi cok sevse bile direkt içine hiçbir şey bilmeden dalarsa örneğin programlama öğrenmek gibi sıkılabilir ve hevesi kalmaz bu işler cok karışık baştan sıkıcı olmayacak duzeyde başlaması lazım. Bir insanın direkt programlama öğrenerek ve bütün her şeyi bilerek uygulama yapması da cok zor önemli olan yavaş yavaş tecrübe kazanmak ve kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman başlamaktır. Bu işin karmaşıklığını her insan bir anda kaldıramaz. O yüzden kendini yavaş yavaş geliştirip bu işe adapte olarak başlaması lazım :)

Ben meslek edinecek kisiye tavsiye veriyorum. Cani sikilacak olan, hevesi kececak olan zaten yapmasin, cocuk oyuncagi degil bu.

Dogru olan temelden, hazmederek ogrenmek.

Ben meslek edinecek kisiye tavsiye veriyorum. Cani sikilacak olan, hevesi kececak olan zaten yapmasin, cocuk oyuncagi degil bu.

Dogru olan temelden, hazmederek ogrenmek.
Doğru söylüyorsunuz ama bu işi sadece para kazanma ve meslek amaçlı yaparsa işin püf noktalarını öğrenemez veya öğrenmesi cok uzun surer ve işin içine kendi tecrübelerini katamaz. Programcininda hevesi kaçabiliyor yaşanabilecek durumlar bunlar. Her insan kendi mobil uygulamasını amatör seviyede yapabilir. Önemli olan kendini bu işe sürükleyip daha fazla tecrübe edinmek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı