Mobil'de en F/P ekran kartları nelerdir?

O işi yapabilmek için anakart yapmanız gerek. Anakartı tasarlayacaksınız, üreteceksiniz. Anakartı bir bilgisayarcı üretemez. Akıl var mantık var. Koskoca fabrikalarda üretiliyor bu kartlar. Güzel kandırmış sizi. Belki de demek istediği bir tane laptop düşünün. Ancak işlemcisi ve ekran kartı sökülebilir yapıda. Güçsüz olanı söküp daha güçlüsünü takabilir. Lakin güç tüketimler vs. farklıysa sıkıntı çıkarır. Toplama laptop yok yani. Unutun onu. Güzel masal.
 
Mümkün olmaması saçma olur sonuçta laptop markaları da aynı işlemı yapıyor.
Daha önce kullandığım ve kasa sistemini bildiğim 2 bilgisayar arasından örnek vereyim. Lenovo Z570 kasasına Lenovo Yoga 700 anakartını veya başka bir anakartı nasıl sığdırmayı planlıyorsunuz ? Verdiğim 2 örnekte birinin fanları bilgisayarın arkasına doğru üflerken birinde soldan üflüyor, Kaldı ki biri 15.6 diğeri 14".
Büyük ihtimalle size içerisinden işlemcisi, RAM ve HDD si sökülmüş boş bir bilgisayar kasasını gösterip, anakartın izin verdiği işlemci listesinden bir işlemci, RAM ve SSD takıp size ederinden pahalıya vermeye çalışacak ve sizde bana böyle laptop topladı diye buraya geleceksiniz. Fakat kafanıza göre ekran kartı alıp içine takamazsınız, kaldı ki piyasada son kullanıcıya mobil ekran kartı satan bir sistem bile yok. Tutup vatan bilgisayar gibi bir yerden aldığınız bilgisayar kasasının 3 katı kalınlıkta ekran kartını da kasaya sokamayacağınıza göre konu kapanmıştır.
Ha ayrıca çinden getirtilen ucuz bir anakarta 3 boyutlu yazıcı ile dış çerçeve yapmak ve bu anakartı takılabilecek bileşenler ile doldumakta laptop toplama adı altında lanse edilebilir. Laptop toplamaktan kastınız neyse artık 🙃
 
Fikirlerinize saygı duyuyorum.
Eğer bir sıkıntı çıkmaz laptop toplanırsa sizlerle paylaşacağım.
Şimdi başlıktaki soruya dönebilir miyiz.
 
Tüm parçaları değiştirilebilen laptoplar var ama yaygın değiller ve genelde çok daha pahalılar.

Örnek:
-https://www.youtube.com/watch?v=J-RXqNafscs
-Sager/Clevo marka laptoplar
-Panasonic Toughbook 55
 

Yeni konular

Geri
Yukarı