Mobilde İnternet Hızı Normalden Daha Yavaş

Sweet Johnson

Decapat
Yer
İzmir / Bornova
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İnternet sağlayıcımdan vaat edilen hız 24 Mbps. PC’de bu değerde internetimi kullanıyorum, gayet hızlı. Ancak mobilde test sonuçları fotoğraftaki gibi.

IMG_0001.JPG

Upload hızım normal ancak download hızım olması gerekenden daha düşük. İPad Mini 4 kullanıyorum, sürümüm iOS 12.4
İnternet ayarlarım da bu şekilde.
IMG_0002.JPG
IMG_0003.JPG

Ayrıca Luna VPN kullanıyorum.

Kablosuz bağlantı hız yavaşlamasına neden olur. Sinyal güçlendirici falan kullanabilirsiniz ama yoğun olarak mobilden dosya indirmiyorsanız veya yayın yapmıyorsanız gerek yok gibi. İnternet servis sağlayıcıların kendi sitesinden hız testi yaparsanız zaten kablolu bağlantı kullanmanız gerektiğini söylerler.

Kablosuz bağlantı hız yavaşlamasına neden olur. Sinyal güçlendirici falan kullanabilirsiniz ama yoğun olarak mobilden dosya indirmiyorsanız veya yayın yapmıyorsanız gerek yok gibi. İnternet servis sağlayıcıların kendi sitesinden hız testi yaparsanız zaten kablolu bağlantı kullanmanız gerektiğini söylerler.

İnterneti daha çok video izlemek için kullanıyorum.

Modem arayüzüne gir, kablosuz ayarlara gir, kablosuz temel ayarlara gir ve kanal değiştir. En temiz kanalı bulmak için mobil cihaza Wifi Analyzer uygulamasını yükleyip bakabilirsin.
IOS sürümünü bilmiyorum.

Uygulamanın maalesef iOS sürümü yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı