Çözüldü Mod virüslü mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gellert

Hectopat
Daha fazla  
SA:MP'ta chati SS almak için bir mod kurdum sorunsuz çalıştı ancak VirusTotal'de birkaç antivirüs dosya virüslü diyor. Anlayan birileri varsa virüslü mü virüssüz mü söyleyebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SA:MP'ta chati SS almak için bir mod kurdum sorunsuz çalıştı ancak VirusTotal'de birkaç antivirüs dosya virüslü diyor. Anlayan birileri varsa virüslü mü virüssüz mü söyleyebilir mi?
Trojan yazdığına göre virüslüdür. False-positive olma ihtimali de vardır ama azdır bu ihtimal.

Asi doyası bunlar bir şey olmaz false positive yani. SA:MP'taki çoğu asi böyle zaten en-crpytinge karşı korumalı. Kendim de şifreleyince böyle oluyor.

Norton, BitDefender ve Kaspersky bir şey dememiş. Sadece MBAM bakarak virüs-truva atı demek doğru olmaz. MBAM False-Positive oranı en yüksek olan programlardan biridir.

Malwarebytes'in tespit konusunda Kaspersky'dan iyi olduğunu düşünüyorum, ayrıca riske atmaya değmez.
Tespitte daha iyi ama fp oranı da daha fazla MBAM.
Screenshot_20230417_134319_Chrome.jpg

Ki fark ettiyseniz MBAM da tanımıyor bu dosyaları zaten. Sezgisel analiz yapmış(heuristic), direkt bu bir virüs-truva atı demiyor o da.
Screenshot_20230417_140921_Chrome.jpg
Aşağıdaki görseli ise Eset"in kendi sitesinden aldım. Sezgisel-Buluşsal(Heuristic) tarama ve sonuçlarıyla ilgili. Son cümleye dikkat. MBAM'ın fp oranını zaten paylaştım.
2023-04-17-14-16-02-010.jpg

Bu da kaynak: Yani bunun truva atı veya virüs olduğunu çıkarmak yanlış olur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı