Çözüldü Modeli yazıcıya aktarırken problem yaratır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DenebK1212

Hectopat
Arkadaşlar merhaba ben amatör olarak modelleme yapıyorum. Yaptığım modeller biraz amatör mesela 2 ayrı meshi birleştiriyorum ama iç içe geçiyorlar. Bunun gibi şeyler olan modeli 3B yazıcıya aktarirken bir problem yaratır mı? Uygulamaya aktarırken bazı yerleri kırmızı gözüküyor.

Çözüm
1728712628578-png.2327448

1728712669114.png

Bu bölüm havada kalıyor ve yazıcı havaya basamaz bunun için destek kullanıyoruz bu da altına parça basıp havaya basmasını engelliyor.

Örnek verdim hocam bunlar iç içe geçmiş olarak gözüküyor ya bir problem olmuyor değil mi?

İç içe geçtiğinde bir sorun olmaz istersen 10 15 tane parça iç içe geçsin.
Arkadaşlar merhaba ben amatör olarak modelleme yapıyorum. Yaptığım modeller biraz amatör mesela 2 ayrı meshi birleştiriyorum ama iç içe geçiyorlar. Bunun gibi şeyler olan modeli 3B yazıcıya aktarirken bir problem yaratır mı? Uygulamaya aktarırken bazı yerleri kırmızı gözüküyor.

Görsel paylaşabilir misiniz?

Uygulamadan kastığınız dilimleme aracı diye tahmin ediyorum kırmızı gözüken yerlere destek ihtiyacı var yani yazıcı havaya basamaz bundan dolayı destek gerekiyor.

Mesela bu ikisi ayrı objeler ama iç içeler bu bir sorun yaratır mı yazıcıda basarken.

Görsel paylaşabilir misiniz?

Uygulamadan kastığınız dilimleme aracı diye tahmin ediyorum kırmızı gözüken yerlere destek ihtiyacı var yani yazıcı havaya basamaz bundan dolayı destek gerekiyor.

Destek gerekiyor derken hocam basılır ama bir çıkıntının üzerindemi basar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20.png
    Screenshot_20.png
    118,9 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    100,8 KB · Görüntüleme: 16
1728712628578-png.2327448

1728712669114.png

Bu bölüm havada kalıyor ve yazıcı havaya basamaz bunun için destek kullanıyoruz bu da altına parça basıp havaya basmasını engelliyor.

Örnek verdim hocam bunlar iç içe geçmiş olarak gözüküyor ya bir problem olmuyor değil mi?

İç içe geçtiğinde bir sorun olmaz istersen 10 15 tane parça iç içe geçsin.

Dosya Ekleri

• 1728712628578.png
    1728712628578.png
    48,2 KB · Görüntüleme: 37
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı