Modelleme amaçlı sistem toplama

Bütçe
45.000

Eurenka

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba;
Yeni bir toplama bilgisayar alacağım. Monitör masrafı hariç 45.000 lirayı geçmese güzel olur. Asıl amacım modelleme, parça tasarımı yapıyorum; rhinoceros, SketchUp, ınventor kullanıyorum. Yüksek olmayan düzeyde içerik üretimi yapacağım, Illustrator ve Blender programları kullanımı da ikincil odağım. Oyun oynamayı ise ayıracağım zaman çok kısıtlı olduğu için son önem sırasına koyuyorum.
Donanım bilgim sınırlı, uyumsuzluk veya darboğaz yaşamamak için sizlere danışmak istedim ve şu yazdığım kasada güç kaynağı mevcut sanırım ama daha güçlüsünü almam gerekir mi? Şöyle bir sistem düşündüm:
  • Intel Core i7 13700K.
  • Gigabyte GeForce RTX 4060.
  • MSI Pro H610M-E 5600MHz DDR5.
  • Kingston 16 GB Fury Beast 6000MHz AMD EXPO CL36 DDR5.
  • Samsung 1TB 990 Pro NVMe 2.0 PCI-e gen 4.0 X4 M.2 2280 SSD.
  • Game Booster GB-GR021bb 650W 80+ siyah kasa.
  • Cooler Master i70C ARGB Intel 1700 soket hava soğutucu.
  • Cooler Master Sickleflow 120 ARGB 3ın1 120mm fan 3'lü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Topladım siz nasıl topladınız bilmiyorum belki tüm bütçeyi kullanmadınız neyse umarım topladığım tam istediğiniz gibi olmuştur.

Sonuç olarak RAM'i 36 GB yükseltim anakartı daha yüksek seviye tuttuk sizin aldığınız çok giriş seviyeydi ve sıvı soğutucu ekledik estetik olarak da çok iyi olduğunu düşünüyorum.

Toplamda 44605 TL.

Topladım siz nasıl topladınız bilmiyorum belki tüm bütçeyi kullanmadınız neyse umarım topladığım tam istediğiniz gibi olmuştur.

Sonuç olarak RAM'i 36 GB yükseltim anakartı daha yüksek seviye tuttuk sizin aldığınız çok giriş seviyeydi ve sıvı soğutucu ekledik estetik olarak da çok iyi olduğunu düşünüyorum.

Toplamda 44605 TL.
Çok teşekkür ederim. Tecrübeli birinden gelecek destek yapacağım seçimleri rahatlatıyor.

Kendi toplama listemde 16'lık RAM'in iki tane olduğunu belirtmeyi unutmuşum, dediğiniz gibi 32GB aradığım sistem için daha uygun olacaktır. Yalnız yazdığınız anakart DDR4 soket ve RAM'ler ise DDR5, anakartı değiştirmeli sanırım?

Çok teşekkür ederim. Tecrübeli birinden gelecek destek yapacağım seçimleri rahatlatıyor.

Kendi toplama listemde 16'lık RAM'in iki tane olduğunu belirtmeyi unutmuşum, dediğiniz gibi 32 GB aradığım sistem için daha uygun olacaktır. Yalnız yazdığınız anakart DDR4 soket ve RAM'ler ise DDR5, anakartı değiştirmeli sanırım?

Pardon bazen Akakçe'den bakarken DDR4 ve DDR5i karıştırarak veriyor bunu alabilirsiniz.

Pardon bazen Akakçe'den bakarken DDR4 ve DDR5i karıştırarak veriyor bunu alabilirsiniz.

Sağ olun, içime sindi bu sistem. Sıvı soğutucu da fandan daha güzel duruyor kesinlikle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı