Modem alırken neye dikkat edilmeli?

Darth.Vader

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Mustafar
Eve TT (%80 TT) 50 Mbps VDSL2 internet bağlatacağım. Evde bir modem yok.

Asıl soruya gelelim. Modem alırken hangi özelliklerine dikkat etmeliyim? Hangi marka veya özellikten kaçmalıyım? Bilgisayar ile modem arasında yaklaşık 5-8 metre mesafe olacak bu yüzden benim için modem önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:

Asıl soruya gelelim. Modem alırken hangi özelliklerine dikkat etmeliyim? Hangi marka veya özellikten kaçmalıyım? Bilgisayar ile modem arasında yaklaşık 5-8 metre mesafe olacak bu yüzden benim için modem önemli.

Modem getirip bağlıyorlar diye biliyorum.

Sana tecrübelerimi anlatacak olursam; Keenetic'e bulaşma. En başta en iyi f/p gibi geliyor ama ben aldım öyle değil. Işlemci MediaTek olduğu için ısınıyor ve stabil değil. TP-Link, Asus al. 5Ghz, WiFi 5 802.11ac olsun en az.
Marka olarak ASUS veya Keenetic öneririm. Modele karar verdikten sonra konu açabilirsiniz.
Ben de öyle düşünüyordum ama modem şuan elimde ve pek memnun değilim. Sürekli ayar gerekiyor. Modem nasıl olur? 1 kez ayarlarsın sonra 1 sene ellemezsin. Ama bu böyle değil. Birsürü ayarı var. Ayrıca eski modemde margin sabitken bunda sabah 1'e düşebiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı