Modem arayüzünden 5G nasıl aktifleştirilir?

Ozan58

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ailem bilmeden Superonline müşteri hizmetlerini aramış ve evde arka odalarda internetin çekmediğini söylemiş. Kaç kere modemin yerini açığa alın dememe rağmen dinlemediler. Müşteri hizmetleri de işi bilmiyor gibi 5G kapatırsak 2.4G daha hızlı çeker demiş. Şimdi 100 MB'lık bir dosyayı indirmek için 10 dakika bekliyorum. Arayüzden 5G'yi nasıl tekrar aktif ederim?

İnternet paketinizin hızı nedir?
100Mbps ise indirmenin yavaş olmasının nedeni 2.4G değildir. 5G ile aynı hızda dosya iner.
Kuvvetle muhtemel yavaşlamasının nedeni 5G'nin kapatılıp 2.4G'nin açılması değil bu yapılırken dokunulan/değiştirilen başka ayarlardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet paketinizin hızı nedir?
100Mbps ise indirmenin yavaş olmasının nedeni 2.4G değildir. 5G ile aynı hızda dosya iner.
Kuvvetle muhtemel yavaşlamasının nedeni 5G'nin kapatılıp 2.4G'nin açılması değil bu yapılırken dokunulan/değiştirilen başka ayarlardır.

İnternet hızı 5G bağlı iken 100'ün üstüne çıkıyor. 2.4 bağlı iken 40 civarında oluyor daha önceden denemiştim.

Arayıp 5 GHz ve 2.4 GHz kanallarını ayırmalarını ve aktif etmelerini isteyin. Hep yaptığım şey.

Aramadan çözemez miyiz çünkü dediğim gibi beni dinlemeyip hareket ediyorlar? Aramalarını söylersem çözülmez büyük ihtimalle.

İnternet hızı 5G bağlı iken 100'ün üstüne çıkıyor. 2.4 bağlı iken 40 civarında oluyor daha önceden denemiştim.

Söylediğiniz şey mümkün ve denemişseniz doğrudur.
2.4G 300Mbps'ye kadar destekler ama elbette Wi-Fi kalitesini etkileyen başka faktörler de var.

@Teru hocamın dediği gibi ayıp.
Asıl anlamadığım varsayılan olarak neden aktif değil ki?
Benim şimdiye kadar kullandığım modemlerde aynı anda hem 5G hem de 2.4G yayın aktifti. Dileyen dilediğinden bağlanıyor. (Kablonet)

Aramadan çözemez miyiz çünkü dediğim gibi beni dinlemeyip hareket ediyorlar? Aramalarını söylersem çözülmez büyük ihtimalle.

Modem arayüzünde kanalı aktifleştirebilirsiniz ama bazı modemlerde aktifleştirme kapalı oluyor. Kanal ayarları var yanındaki kutucuğu açıp adlandırın.

Benim şimdiye kadar kullandığım modemlerde aynı anda hem 5G hem de 2.4G yayın aktifti. Dileyen dilediğinden bağlanıyor. (Kablonet)

Aktif ama ayrı görünmüyor. Keyfine göre kanal değişiyor.

Söylediğiniz şey mümkün ve denemişseniz doğrudur.
2.4G 300Mbps'ye kadar destekler ama elbette Wi-Fi kalitesini etkileyen başka faktörler de var.

@Teru hocamın dediği gibi ayıp.
Zaten varsayılan olarak 2-3 yıldır ( superonline'a geçtiğimizden beri) aktifti. En son aradıklarında kapattırmışlar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı