Modem arayüzüne başkası erişiyor

437935

Hectopat
Makaleler
1
Ara sıra modem arayüzüne girerken "giriş yapmak için bağlı diğer cihazın oturumu kapatılsın mı?" gibi bir mesaj geliyor ve tamam deyince giriliyor. Aklıma kurt düştü. Arayüze başkası erişiyor sanırım, anlayan kişiler yardımcı olursa sevinirim. Bugün girdiğimde de DHCP başlığının altındaki istemci listesinde unknown diye birini gördüm. Mac filtresinden hemen engelledim. Sizce bunlar ne? Ve bunlardan nasıl korunabilirim?

Ara sıra modem arayüzüne girerken "giriş yapmak için bağlı diğer cihazın oturumu kapatılsın mı?" gibi bir mesaj geliyor ve tamam deyince giriliyor. Aklıma kurt düştü. Arayüze başkası erişiyor sanırım, anlayan kişiler yardımcı olursa sevinirim. Bugün girdiğimde de DHCP başlığının altındaki istemci listesinde unknown diye birini gördüm. Mac filtresinden hemen engelledim. Sizce bunlar ne? Ve bunlardan nasıl korunabilirim?
Sürekli giriyorsanız ve işiniz bittiğinde çıkış yap butonunu kullanmıyorsanız bundan dolayı olabilir. Yani sizin dışınızda birisi bağlanmıyor olabilir. Normalde başkaları erişemez çünkü.

TP-Link AC1200 VC220-G3U
TT'nin verdiği modem sanırım o. O modemlerde başkası giriş yapmasa bile bazen birden fazla oturum açık gibi uyarı verebiliyor. Bildiğim kadarıyla tamamen yazılımsal bir hata. Siz yine de modem arayüz şifrenizi değiştirin, onun dışında yapmanız gereken bir şey yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı