Modem Arayüzünü Yönlendirme'de yabancı IP

oege

Hectopat
İnternetin inanılmaz yavaş olması üzerine modeme girip bağlı olan cihazlara ve modemin diğer ayarlarına baktım. Yönlendirme sekmesinde tanımadığım, bizim evden bir cihaza ait olmayan fakat internet sağlayıcımın IP aralığında bir IP ile ayarlanmış bir yönlendirmeye rastladım. İşin garibi bu yönlendirmeyi silemiyorum. Değiştirmeyi denediğimde de modeme olan erişimim gitti kablosuz ile modeme hala bağlıydım ama interneti var gösterdiği halde internete ve modemime (192.168.1.1) bağlanamadım. Böyle olunca modemi kapatıp açtım ve aynı ip adresiyle aynı yönlendirme geri gelmişti.
Bu yabancı IP adresine bağlanmaya ilk çalıştığımda modemi yönlendirmeden silmeye çalışmadan önce Nginx'li bir hata veriyordu şuan normal bir bilgisayar gibi "x.x.x.x bağlanmayı reddetti" diyor. IP adresini internette de araştırdım bilinen bir adres değil sadece servis sağlayıcımın aralığında.
Aşağıya fotoğrafını koyuyorum eğer burada çözemezsek müşteri hizmetlerini arayacağım. Nedir bu şey? önceden gördüğümü hatırlamıyorum. Tanımadığım uzak ve bilinmeyen bir ip adresinin yönlendirmelerimde işi ne olabilir?

Dosya Ekleri

• 20170525_193212.png
    20170525_193212.png
    78,4 KB · Görüntüleme: 207
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı