Modem değerlerini yorumlar mısınız?

Ensiance

Picopat
Daha fazla  
Modem arayüzümdeki “near-end fec error fast” ve “near-end CRC error fast” değerleri aşırı yüksek. Modemim 1 gün 2 saat 20 dakikadır açık fakat değerler aşağıda gördüğünüz şekilde:
Near-end fec error Fast: 75599890.
Near-end CRC error Fast: 1493600.

Downstream:
Relative capacity occupation: 100%
Noise margin downstream: 8.3 dB.
Output Power upstream: 7.9 dbm.
Attenuation downstream: 11.9 dB.
Upstream:
Noise margin upstream: 14.8 dB.
Output Power downstream: 13.6 dbm.
Attenuation upstream: 0.6 dB.

Online oyunlarda pingim 1 saniye bile yerinde durmuyor. Çok yükselmese de sürekli ±20 olarak değişmesi lag yaratıyor. Bu değerler ile bir alakası var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem arayüzümdeki “near-end fec error fast” ve “near-end CRC error fast” değerleri aşırı yüksek. Modemim 1 gün 2 saat 20 dakikadır açık fakat değerler aşağıda gördüğünüz şekilde:
Near-end fec error Fast: 75599890.
Near-end CRC error Fast: 1493600.

Downstream:
Noise margin downstream: 8.3 dB.
Output Power upstream: 7.9 dbm.
Attenuation downstream: 11.9 dB.
Upstream:
Noise margin upstream: 14.8 dB.
Output Power downstream: 13.6 dbm.
Attenuation upstream: 0.6 dB.

Online oyunlarda pingim 1 saniye bile yerinde durmuyor. Çok yükselmese de sürekli ±20 olarak değişmesi lag yaratıyor. Bu değerler ile bir alakası var mıdır?

Download hızı normalden fazla verilmiş olabilir. Mesafe uzaksa yüksek hız verildiğinde paket kayıpları ve hat gürültüsü artmakta.
Bufferbloat yapıp test sonucu atar mısınız?

1702453394233.png

Download hızı normalden fazla verilmiş olabilir. Mesafe uzaksa yüksek hız verildiğinde paket kayıpları ve hat gürültüsü artmakta.
Bufferbloat yapıp test sonucu atar mısınız?

Eki Görüntüle 2051011
Mesafe 80 metre diye gözüküyor, hızı fazla değil az veriyorlar. Altyapı 35 mbps destekliyor ve ben 24 mbps alıyorum. Daha 1 kere bile internet gitmedi ama lagdan oyun oynanmıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot (32).png
    Screenshot (32).png
    626,7 KB · Görüntüleme: 24
Mesafe 80 metre diye gözüküyor, hızı fazla değil az veriyorlar. Altyapı 35 Mbps destekliyor ve ben 24 Mbps alıyorum. Daha 1 kere bile internet gitmedi ama lagdan oyun oynanmıyor.

Bufferbloat değerleriniz bayağı kötü. Normalde 400 metre mesafe bulunan yerlerde bu değerler alınır. Kesinlikle 80 metre mesafede bu değerler olmamalı. Yüksek ihtimal kablolarla ilgili bir sorun var. Bina içi kablo yenilemesi sorununuzu çözebilir. Denemek gerekiyor. Türk Telekom'a yüksek ping sorunu olduğunu iletin teknik ekip inceleme yapsın benim tavsiyem. Onlar binaya kadar gelen bağlantıyı ve hat gürültüsünü kontrol ederler. Bina içi sorun varsa bina içi kablolarınızı yenilemenizi söylerler.

Bufferbloat değerleriniz bayağı kötü. Normalde 400 metre mesafe bulunan yerlerde bu değerler alınır. Kesinlikle 80 metre mesafede bu değerler olmamalı. Yüksek ihtimal kablolarla ilgili bir sorun var. Bina içi kablo yenilemesi sorununuzu çözebilir. Denemek gerekiyor. Türk Telekom'a yüksek ping sorunu olduğunu iletin teknik ekip inceleme yapsın benim tavsiyem. Onlar binaya kadar gelen bağlantıyı ve hat gürültüsünü kontrol ederler. Bina içi sorun varsa bina içi kablolarınızı yenilemenizi söylerler.
Ben TurkNet'teyim Türk Telekom altyapısını kullanıyorum, ne dediysem dedim fakat altyapı kontrol edilsin diye bir ekip yollattıramadım. Yüksek ping sorunum yok ama görünmez lag ve ping değişkenliği sorunum var, google'a ping testi attırıyorlar pinginiz normal diyorlar. Acaba bir ekip getirtmek için ne yapabilirim?

Ben TurkNet'teyim Türk Telekom altyapısını kullanıyorum, ne dediysem dedim fakat altyapı kontrol edilsin diye bir ekip yollattıramadım. Yüksek ping sorunum yok ama görünmez lag ve ping değişkenliği sorunum var, Google'a ping testi attırıyorlar pinginiz normal diyorlar. Acaba bir ekip getirtmek için ne yapabilirim?

Bende fiberde bu sorunu yaşıyorum. Bufferbloat sorunuyla yaklaşık 6 ay uğraştım daha yeni ilgilenmeye başladılar. Yetkili birine el atmadığınız sürece bu bufferbloat sorunuyla uğraşmıyorlar. Bulunduğunuz yerdeki Türk Telekom müdürlüğüne gidip yetkin birine altyapımda böyle bir sorun var. Bufferbloat sorunu yaşıyorum deyin. Durumu detaylı anlatın. Ayrıca TurkNet'e de bufferbloat sorunu yaşadığınızı bildirin. Konunun üstüne gidilmesi gerektiğini onların sorumluluğunda olduğunu söyleyin. Ayrıca ilgilenmediklerinde şikayet var gibi sitelerde paylaşın durumunuzu işi ciddiye bindirmeye başlıyorlar. Speedtest gibi sitelerin bufferbloat sonucuyla alakası olmadığını gelin evimde oyunları deneyin deyin. TT ekibine Valorant oyununda yaşadığım sorunu gösterdiğimde adamlar anlamaya başladı. 1 Gbit internet hızının ve 1 ms ping göstermesinin hiçbir işe yaramadığını o zaman görmeye başlıyorlar.

Bende fiberde bu sorunu yaşıyorum. Bufferbloat sorunuyla yaklaşık 6 ay uğraştım daha yeni ilgilenmeye başladılar. Yetkili birine el atmadığınız sürece bu bufferbloat sorunuyla uğraşmıyorlar. Bulunduğunuz yerdeki Türk Telekom müdürlüğüne gidip yetkin birine altyapımda böyle bir sorun var. Bufferbloat sorunu yaşıyorum deyin. Durumu detaylı anlatın. Ayrıca TurkNet'e de bufferbloat sorunu yaşadığınızı bildirin. Konunun üstüne gidilmesi gerektiğini onların sorumluluğunda olduğunu söyleyin. Ayrıca ilgilenmediklerinde şikayet var gibi sitelerde paylaşın durumunuzu işi ciddiye bindirmeye başlıyorlar.
Of arkadaş ne zormuş ya. Millet destekten hızım az yazıyor hemen ekip gelip kontrol ediyor bir de bize bak.

Benim yaşadığım deneyimde bu şekilde. TT'de teknik ekipte bunları bilen insanlar yok. Başa bela oluyor resmen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı