Modem değişimi, kesinti ve upload yavaşlığı sorunlarını çözebilir mi?

769758

Femtopat
TurkNet kullanıcısıyız. Türk Telekom'dan kalma neredeyse 9 senelik bir modemi kullanıyoruz. Sık sık kesinti ve upload sorunları yaşıyoruz. Oyunlarda anlık ping artışları, indirmelerde yavaşlama ve basit Discord yayınında dahi bulanıklık ve takılmalı sorunları mevcut.

Yeni bir modeme geçiş yapmak, bu sorunları çözebilir mi? Şu anki mevcut durumda 69 Mbps download, 7.5 Mbps upload alıyoruz.

Özellikle upload hızını hakkıyla kullanamadığımızı düşünüyoruz.

Aynanda modeme bağlı olan cihaz sayısı çok fazlaysa standart modemler yetersiz kalıyor, aynanda veriyi veremiyor. Sıraya koyuyor. Bu da anlık gecikmelere yol açıyor. Upload olarak sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Normalde verdikleri hız 8 Mbps zaten.
Yok, upload kısmında kastettiğim; verilen 7.5 mbps hızın tamamına pratikte erişememek.

Hız testinde sonuç bu, bunu inkar etmiyorum fakat iş; bu hızı başka işte kullanmaya geldiğinde 7 mbps performansı alamamak.

Bu "sıraya koyma" muhabbetini izlediğim bir videoda da görmüştüm. Eğer durum buysa yeni modem gerekiyor demektir. Bana da başka bir konuda modem önerisi istemek kalıyor o hâlde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı