Modem DSL ışığı turuncu yanıyor

yeG

Hectopat
Katılım
11 Ağustos 2019
Mesajlar
267
Çözümler
2
ZyXEL VMG3312-B10B modem kullanıyorum ve normalde yeşil yanan DSL ışığı turuncu yanıyor. Modeme reset attım ama düzelmedi internetten bu hataya baktığımda ADSL'den VDSL'e geçişte bu ışığın turuncu yanabileceğini gördüm fakat ben böyle bir geçiş yapmadım. Hız testi değerlerim normal testi bilgisayardan yapıyorum ve bilgisayarda kablolu bağlantı kullanıyorum. Sıkıntı telefondan kablosuz bağlandığımda ortaya çıkıyor örneğin Play Store'dan 10 MB'lık bir dosya indirmek için 1.5 dk bekledim ve o sırada Wi-Fi'a bir tek telefonum bağlıydı modeme de yakındım. Müşteri hizmetlerini aradım fakat çözüm olmadı bir de buraya yazmak istedim bilgisi olan varsa yazabilir mi? (Sorun bir tek benim telefonumdan bağlandığımda olmuyor kablosuz bağlandığım tüm cihazlarda internet yavaş).
 
Modem hat değerlerinizi atabilir misiniz? Yüksek ihtimal upload hızını arttırmak için sizi VDSLe geçirmişler.
 
Bunlar hat değerleriniz değil. Neyse, VDSL porta geçirmişler sizi dediğim gibi.
Kablosuzda hızın düşük olması modem ile alakalı. Modem kablosuz ayarlarını karıştırın en iyi performansı veren kanalı kullanın.
Aslında atarken acaba bu mu diye düşündüm ama aklıma da başka bir şey gelmedi hocam :)
Aslında atarken acaba bu mu diye düşündüm ama aklıma da başka bir şey gelmedi hocam :)
 

Dosya Ekleri

  • hat değerleri.PNG
    hat değerleri.PNG
    13 KB · Görüntüleme: 185
Arkadaşlar selam. Benim de DLS ısığım turuncu yanıyor 2 aydır. İmternet aşırı yavaş. Benim sorunum daha farklı anlatayım: Ben 3, 4 ay önce Samsung Galaxy Tab S6 Lite LTE modeltablet aldım. YouTube'da, Netflix'te, internetten herhangi bir video izlerkene olsun aşırı donuyor. Mesela 720P kalitede izliyorsam tam bir rezalet sürekli donuyor ben de Wi-Fi'yi aç kapa yapıyorum biraz video ilerliyor sonra tekrar aynı donmalar başlıyor. Yani internet yavaş diye düşürülmesin evdeki başka cihazlarda 1080P kalitede videoyu rahatlıkla izlenebiliyor(donmadan). Ben 19 yaşında üniversiteye hazırlanan bir gencim aslında laptop almaktı asıl hedefim lakin ülke şartları gereği 3-4K ya güzel bir laptop yok o yüzden tüm paramı bu taplete döktüm lakin çöpe atmışım. Bir de kalemli diye aldım o da aşırı kalitesiz. Samsung teknik servise yazdım ağ sıfırlaması yapmamı söylediler yaptım 10 dk tam istediğim oldu lakin yine donma sorunu tekerrür etti. 100 kere ağ sıfırlıyorum hiç düzelmiyor 10 dk falan yani yine donmalar var. Samsung serviste çok ilgisiz.(Sorunu bilmiyor) teknik servise gitmemi söylüyor ki bu da biraz imkansız en yakın yer 60 km de çarşıda. Yani berbat haldeyim sinirimden kırasım geliyor tableti. Ders çalisiyorum 20sn video doluyor (480P de) yani ne odak kalıyor ne ders calisma istegi. Bunun cozumunu teknik servis bilmiyor ama belki birileri biliyordur diye buraya yazdım. Saygılar.
 

Geri
Yukarı