Modem Hat Değerlerindeki Ani Düşüş

EmreBlast

Centipat
Daha fazla  
5 Gün öncesine kadar ilk attığım modem hat değerlerini alıyordum. TürkNet internetimi yaklaşık 6 aydır kullanmaktayım. 75 Mbps download 4 Mbps upload değerini sorunsuz bir şekilde karşılıyordum. Fakat 5 gün önce sabah kalktığımda internet hat değerlerim ikinci atmış olduğum şekilde bozulmuştu. Sık sık kopmalar ve kopmalar sonucu atmış olduğum iki farklı hat değerlerindeki gelgitler sebebiyle arıza kaydı oluşturdum. Hattımda kopma tespit ettiler ardından saha ekipleri sorun bulamamış müşteri kaynaklıdır demiş. Her neyse kopma sorunu düzeldi fakat almış olduğum hız hala 55 Mbps'de takılı kalmış bulunmakta. Bunun içinde "hız kaybı yaşıyorum" başlıklı bir arıza kaydı oluşturdum. Bir günde böyle bir şey olması çok saçma. Açıkçası düzeltebileceklerine pek inancım yok ve ne yapacağımı bilmiyorum. Para verdiğim hizmeti kullanamamak çok kötü.

1579907859574.png

1579907875570.png

Aynı problem ve aynı değerler, kaç defa arıza kaydı oluşturdum. Düzelttik diyorlar 1 gün düzeliyor, ertesi gün aynı bazen kendi kendine düzeliyor. Haftanın 2-3 günü 75Mbit geri kalan günler 55Mbit alıyorum. Bazen 2 hafta boyunca 75Mbit alıyorum. Artık bilerek yaptıklarını düşünmeye başladım.

Şu sıralar bende de bozuldu. 3 gündür aynı problemi yaşıyorum. Tatil başladı, havuzdaki partner sanırım internetin canına okuyor.

Aynı problem ve aynı değerler, kaç defa arıza kaydı oluşturdum. Düzelttik diyorlar 1 gün düzeliyor, ertesi gün aynı bazen kendi kendine düzeliyor. Haftanın 2-3 günü 75Mbit geri kalan günler 55Mbit alıyorum. Bazen 2 hafta boyunca 75Mbit alıyorum. Artık bilerek yaptıklarını düşünmeye başladım.
Aynı sorundan muzdarip bu kadar kişinin olduğunu bilmiyordum. Bir an da olan bir şey ve canımı o kadar çok sıktı ki. Arıza kaydı oluşturdum saha ekiplerini yönlendirmişler umarım seninki gibi geçici bir çözüm yapmazlar.
Bugün art arda en az 20 kere kopma yaşadım. Eski iyi değerlerimle yeni kötü değerler sürekli değişip duruyor. 1 saat boyunca eski değerlerim vardı koptu tekrardan bozuldu. Bu bir parça sorunumu anlayamadım.
Arkadaşlar 3 kez tt ekipleri ankastreden binaya kadar gelen kabloyu inceledi ardından eve türknetin kendi saha ekipleri geldi. Ama sorunum düzelmedi şimdi de sıva altı kablomda sorun varmış dediklerine göre. Elektrikçi bulmam gerekiyormuş. Binanın altında kutuya bir şey yapıp elektrikçi zahmetine girmeden sorunun gerçekten kabloda olduğunu doğrulayabilmemin herhangi bir yolu var mı ?
Dostum sorunun çözüme kavuştu mu ? 1 aylık düzelme oldu bende ve 2 haftadır tekrardan bozuk. Cevaplarsan sevinirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı