Bütün diğer cihazlar 5GHz bandına mı bağlı yoksa sadece laptopunuz mu? Ben sadece bir deneyin istedim. Ben de asla prizden kaynaklı olabileceğini düşünüp bulamazdım eğer TV yayınında bir gariplik hissetmesem. Ayrıca 5GHz çekim alanı daha düşük bir banttır. Laptopunuzun da Wi-Fi alıcısı bazen bu nedenle kopma yaşıyor olabilir. 2.4 üzerindeki kopmanız garip ama. Sadece laptopunuzda bu sorun yaşanıyorsa dilerseniz Wi-Fi sürücülerini silip tekrar kurmayı deneyin.
Buna benzer bir olayı hem Wi-Fi hem Bluetooth konusunda MacBook Pro servisten gelince yaşamaya başlamıştım. Meğer kasaya değmesi gereken antenleri doğru yerleştirememişler ve metal kasa anten görevi göremediğinde ara sıra sizinkine benzer kopmalar yaşıyordum. Sonrasında fark edip tekrar düzeltince o iletim ağını, sorun düzeldi. Son zamanlarda bakım yaptıysanız laptopunuza belki bazı Flex bağlantı noktaları hassaslaşmış ve temassızlık yapıyor da olabilir. Ya da laptop pil ve elektriğindeki dalgalanmalar gibi şeyler ilk Wi-Fi tarzı modülleri etkiler.