Modem kendi kendine reset atıyor

hiddenpeek

Hectopat
Makaleler
1

ZyXEL VMG3312-B10B marka modem kullanıyorum yani Türk Telekom modemi alalı yaklaşık 7-8 ay oluyor, ilk aldığım zamanlar olmuştu 3-4 dakikalığına modem kendini resliyordu sorna düzeliyordu birkaç ay sonrada aynısı oldu bir veya iki dakikalığına bu şekil gitti. Şimdi saat 2'den beri bununla uğraşıyorum. Modem hemen masanın sağ alt kısmında, ayağımı çok hareket ettirdiğim için acaba titreşim oluyor da kapanıyor mu diye kontrol ettim yatağa uzanıp dakikalarca modeme baktım da modemin aniden tüm ışıkları sönüyor sonra normal bir modem gibi ışıkları geliyor. Yaklaşık beş dakikada bir oluyor bu olay modemin arkasında LAN1, 2, 3, 4, 5 girişleri var hepsini teker teker denedim olmadı acaba onlardan mıdır diye fakat olmadı aranızda bilen birisi var mı?

Endişelendiğimden çok karmaşık anlatmış olabilirim şöyle özeti yazayım, modem kendi kendini resetliyor sürekli ışıkları sönüp tekrar geliyor 5 dakikada 1 oluyor. Titreşimden değil yatağa uzanıp izledim yine aynı.​

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süredir Superonline fiber kullanıyorum. Uzun bir kullanımdan sonra reset sorunu bende de çıktı. Resetten dolayı wifi ağını orjinal adı ve şifresi ile kullanıyordum artık. Müşteri hizmetlerine telefon açtım. Durumu anlattım. Müşteri hizmetleri modeminiz yeni (7 yıldır kullanıyordum) falan diyerek gereksiz cümleler kurdu. Servis talep ettim. Gelen arkadaş modemi görünce konuşmama fırsat vermeden direkt yenisini taktı. Reset sorunum yok artık.

Çözüm olarak

1. Cihazı güncellemeyi deneyin.
2. Adaptörde sorun olabilir. Adaptörü farklı bir elektronik cihazda deneme şansınız var ise deneme yapın.

Bunları yaptıktan sonra cihazda hala sorun var ise servis talep edin.

ZyXEL VMG3312-B10B marka modem kullanıyorum yani Türk Telekom modemi alalı yaklaşık 7-8 ay oluyor, ilk aldığım zamanlar olmuştu 3-4 dakikalığına modem kendini resliyordu sorna düzeliyordu birkaç ay sonrada aynısı oldu bir veya iki dakikalığına bu şekil gitti. Şimdi saat 2'den beri bununla uğraşıyorum. Modem hemen masanın sağ alt kısmında, ayağımı çok hareket ettirdiğim için acaba titreşim oluyor da kapanıyor mu diye kontrol ettim yatağa uzanıp dakikalarca modeme baktım da modemin aniden tüm ışıkları sönüyor sonra normal bir modem gibi ışıkları geliyor. Yaklaşık beş dakikada bir oluyor bu olay modemin arkasında LAN1, 2, 3, 4, 5 girişleri var hepsini teker teker denedim olmadı acaba onlardan mıdır diye fakat olmadı aranızda bilen birisi var mı?

Endişelendiğimden çok karmaşık anlatmış olabilirim şöyle özeti yazayım, modem kendi kendini resetliyor sürekli ışıkları sönüp tekrar geliyor 5 dakikada 1 oluyor. Titreşimden değil yatağa uzanıp izledim yine aynı.​
Doğru adaptör kullandığınıza emin misiniz ?
12V - 1Amper adaptör bulundurmanız gerekli.

Şu anda yarım saattir bir sorun yaşamıyorum, değerli cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Herhangi bir sorun yaşarsam dediğiniz şeyleri uygulayacağım not aldım

Aynı sorunu yaşıyorum. Adaptörü değiştirmeyi deneyeceğim. Eğer olursa mesajı güncellerim.

Güncelleme:
Gerçekten de adaptör bozulmuş. Modemde sıkıntı yokmuş. 12v1a adaptör aradım ancak bulamadım. Onun yerine 12v2a adaptör bulabildim. Aldığım dükkanda sorun olmaz dediler. İnternetten araştırdım ve normalde 1 amper adaptör ile çalışan, ancak 2 amper adaptör olursa da sorun olmayacağını yazanları gördüm. Şu an modem düzgün çalışıyor ve sorunum çözüldü.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı