Modem kurarken WAN bağlı değil hatası

Ömerxx

Hectopat
Daha fazla  
Daha geçen gün TurkNet'e geçiş yaptım. Bu sabah SMS ile modemi kurmam için kullanıcı adı ve şifrem gönderildi. Ama modemi kurarken WAN bağlantısı yok hatası alıyorum. Daha önceden ADSL kullanıyorduk ev telefonu kablosuyla internete bağlanıyorduk. Bu WAN kablosunu nereye takmam gerekir?

Dosya Ekleri

• IMG_6012.jpeg
    IMG_6012.jpeg
    200,2 KB · Görüntüleme: 1.372
  • IMG_6006.jpeg
    IMG_6006.jpeg
    403,8 KB · Görüntüleme: 527
Dediğiniz gibi 35 yazdımıştım daha önceden. Ben TürkNet forumundan yardım isteyeyim en iyisi.
Dsl portuna rj11 ile baglanilir. Pppoe seçip, 35 yazdınız mı hocam? Pppoe seçildikten sonra turknetin verdiği kullanıcı adı ve şifre girilecek. Sms ile gelmiştir.

Dsl portuna rj11 ile baglanilir. Pppoe seçip, 35 yazdınız mı hocam? Pppoe seçildikten sonra turknetin verdiği kullanıcı adı ve şifre girilecek. Sms ile gelmiştir.

Dosya Ekleri

• IMG_6027.jpeg
    IMG_6027.jpeg
    175,9 KB · Görüntüleme: 96
@Ömerxx Herşey doğru, vlan id 802.1q ilk önce 699 deneyin, olmaz ise 820 deneyin. Size verilen Kullanıcı adı ve şifre doğru ise internet gelecektir.
Denedim ama yine işe yaramadı ayrıca Türknet forumuna da konu açtım

@Ömerxx Herşey doğru, vlan id 802.1q ilk önce 699 deneyin, olmaz ise 820 deneyin. Size verilen Kullanıcı adı ve şifre doğru ise internet gelecektir.

Kullanıcı adını, Xxxx@turk.net şeklinde eklediniz dimi? Eğer 802.1q 699,820 ile de olmuyorsa başka bir sıkıntı vardır. Yukarıda "ben turknete geçerken, VDSL'e geçtiğimi sanıyordum" gibi birşey soylemissiniz, turknetten önce adsl mi kullaniyordunuz? Turknet'e geçerken VDSL olarak mı geçtiniz?

Kullanıcı adını, Xxxx@turk.net şeklinde eklediniz değil mi? Eğer 802.1Q B699, 820 ile de olmuyorsaaşka bir sıkıntı vardır. Yukarıda "ben TurkNet'e geçerken, VDSL'e geçtiğimi sanıyordum" gibi bir şey soylemissiniz, TurkNet'ten önce ADSL mi kullaniyordunuz? TurkNet'e geçerken VDSL olarak mı geçtiniz?

Ben Turknet'e geçmeden önce D-Smart kullanıyordum. D-Smart kullanırken VDSL kullanıyordum.
Turknet'e geçerken altyapı sorgulamada VDSL uyumlu olarak gözüküyordu VDSL'e geçmiş olmuyor muyum? Evet kullanıcı adını da doğru girdim.

Ben Turknet'e geçmeden önce D-Smart kullanıyordum. D-Smart kullanırken VDSL kullanıyordum.
Turknet'e geçerken altyapı sorgulamada VDSL uyumlu olarak gözüküyordu VDSL'e geçmiş olmuyor muyum? Evet kullanıcı adını da doğru girdim.
VDSL e geçmiş olursun. Türk.net ile iletisime geç bence, çünkü denenebilecek herşeyi denedik.

Hızlı kurulumu geçip advanced kısmından manuel girmeyi denediniz mi?
WAN kablosu bağlı değil uyarısından soran manuel kurmayı da denedim ama hiçbir şey yapamadım internetim gelmedi. Sanırım modeme giden kablolarda sıkıntı. WAN kablosu istiyor ama VDSL olduğu için WAN kablosuna ihtiyacım olmayacağını düşünüyorum.

VDSL e geçmiş olursun. Türk.net ile iletisime geç bence, çünkü denenebilecek herşeyi denedik.
Evet herşeyi denedik zaten Türknet müşteri hizmetlerini arayacağım yarın olmazsa pazartesi. Türknet forumunda da konu açmıştım.

WAN kablosu bağlı değil uyarısından soran manuel kurmayı da denedim ama hiçbir şey yapamadım internetim gelmedi. Sanırım modeme giden kablolarda sıkıntı. WAN kablosu istiyor ama VDSL olduğu için WAN kablosuna ihtiyacım olmayacağını düşünüyorum.

Evet herşeyi denedik zaten Türknet müşteri hizmetlerini arayacağım yarın olmazsa pazartesi. Türknet forumunda da konu açmıştım.
VDSL'de modeme rj11 portu girer. Wan, ftth içindir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı