Modem kurulumu yapılmasına rağmen internet gelmedi

Jake Peralta

Kilopat
Arkadaşlar internetimde birkaç gündür sıkıntı vardı yavaşlık olarak. Modemi sıfırladım, müşteri hizmetlerinden kullanıcı adı şifre aldım, kurulumu yaptım, modemde internet ışığı yeşil olmasına rağmen hiçbir şeye giremiyorum. İnternet yok gibi. Yani sadece bağlantı gözüküyor. Bunu nasıl halledebiliriz? Müşteri hizmetleri şu an güncelleme yapıyormuş, yardımcı olamıyorlarmış. Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar internetimde birkaç gündür sıkıntı vardı yavaşlık olarak. Modemi sıfırladım, müşteri hizmetlerinden kullanıcı adı şifre aldım, kurulumu yaptım, modemde internet ışığı yeşil olmasına rağmen hiçbir şeye giremiyorum. İnternet yok gibi. Yani sadece bağlantı gözüküyor. Bunu nasıl halledebiliriz? Müşteri hizmetleri şu an güncelleme yapıyormuş, yardımcı olamıyorlarmış. Yardımcı olursanız sevinirim.

VDSL mi fiber mi? Vlan ID girdiniz mi?

Modem Kurulumu Yapmak İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? şuradaki adımları takip edin belki vlan ID'yi vs yanlış girmiş olabilirsiniz.

@Mertcan39 Fiberde kullancı adı ve şifre girilmez genelde. Otomatik olarak bağlantı sağlanır ilk kurulumda. Şifreyi vermek de istemezler zaten başka modem kullanmayın diye. VDSL olmalı ya da bir ihtimal FTTB olabilir fiber olarak. O da az bir ihtimal. FTTB olsa bile yine elletmek istemiyorlar. İlk kurulumdan sonra kendisi bağlanıyor sıfırlansa bile.

@Mertcan39 fiberde kullancı adı ve şifre girilmez genelde. Otomatik olarak bağlantı sağlanır ilk kurulumda. Şifreyi vermek de istemezler zaten başka modem kullanmayın diye. VDSL olmalı ya da bir ihtimal FTTB olabilir fiber olarak. O da az bir ihtimal. FTTB olsa bile yine elletmek istemiyorlar. İlk kurulumdan sonra kendisi bağlanıyor sıfırlansa bile.

1500 kişilik modem grubu yönetiyorum ve çoğu arkadaşımız TT'nin verdiği kısıtlı modemi kullanmak istemiyor fiberde. TT altyapısında fiberde çok rahat şekilde kendi routerlarımızı kullanabiliyoruz sol harici diğer tüm ISS'ler PPPoE bilgilerini sağlıyorlar. Kullandığımız cihazlarda Superonline için WAN portundan PPPoE bilgilerini çekmeyi başarabiliyoruz.

Merhaba,
Çoğu kişinin yaptığı hatalardan yola çıkarsak, ISS firmalarının uzantısı, @ttnet @turk.net vs ibarelerini kullandınız mı,
kullanıcı adı ve şifrenizi hatasız girmenize rağmen internet bağlantınız yoksa, ip alamıyorsunuz (ISS firması çözer)
Dns çözümlenemiyor olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı