Evet Router'ı değiştirebilirsiniz. Ben de Türk Telekom 1GBPS kullanıyorum ve bunu Asus RT-AX86U Router'ıma kurulum yaptım Türk Telekom router'ını komple iptal ederek. Kurulum için PPPoE kullanıcı adınız ve şifre bilginiz gerekiyor. Türk Telekom müşteri hizmetlerinden PPPoE'yi öğrenebilirsiniz. VLAN ID: 35 giriyorsunuz. MTU değeri: 1492 olarak girilecek o standarttır. Türk Telekom'un size verdiği router'ın altında yazan MAC adresini kurulum yaptığınız Router'a yazdığınız zaman başarıyla IP alabilirsiniz. Tivibu varsa onun VLAN ID: 55 olarak giriyorsunuz. LAN girişini atadığınız IPTV hizmetini de kullanabiliyorsunuz.Merhaba arkadaşlar benim evimde Türk Telekom'un 1000 megabit internetini kullanıyorum. Verdikleri modemi değiştirmek için TP-Link Archer AX50 aldım. Ama internet ışığı kırmızı yanıyor. Bu durumda teknik destek hattını aradım onlarda kendi verdikleri modemi kullanmak zorunda olduğumu söylediler. Yine de modemi değiştirebilir miyim? Nasıl yapabilirim?
Olmuyor maalesef denedim.Modem kurulumunda hattın size özel ismi ve şifresini girdiğinizde çalışması gerekir normal şartlarda.
Teşekkür ederim ama onuda denedim başaramadım.Evet Router'ı değiştirebilirsiniz. Ben de Türk Telekom 1GBPS kullanıyorum ve bunu Asus RT-AX86U Router'ıma kurulum yaptım Türk Telekom router'ını komple iptal ederek. Kurulum için PPPoE kullanıcı adınız ve şifre bilginiz gerekiyor. Türk Telekom müşteri hizmetlerinden PPPoE'yi öğrenebilirsiniz. VLAN ID: 35 giriyorsunuz. MTU değeri: 1492 olarak girilecek o standarttır. Türk Telekom'un size verdiği router'ın altında yazan MAC adresini kurulum yaptığınız Router'a yazdığınız zaman başarıyla IP alabilirsiniz. Tivibu varsa onun VLAN ID: 55 olarak giriyorsunuz. LAN girişini atadığınız IPTV hizmetini de kullanabiliyorsunuz.
Türk Telekom GPON altyapılarında Asus ve Keenetic Router'larda kurulum yapmak, TP-Link'e kurulum yapmaya oranla daha basittir onu söylemek isterim.
İsterseniz arayüzün görsellerini atın size yardımcı olayım. Discord paylaşımı yasak olduğu için size özelden yardım edemiyorum. Tp-Link emulator buldum size görsellerle anlatarak yardım edeceğim.Olmuyor maalesef denedim.
Teşekkür ederim ama onuda denedim başaramadım.
Asus veya Keenetic Router alman gerekiyor en sorunsuz kurulum bu iki routerda oluyor. Bir de MSI Router'larda şuan da. Mesajımda dediğim gibi VLAN ID kısmından dolayı başarısızlıkla sonuçlanıyor. Internet ayar kısmında bir sorun yok. VLAN ID yi ayarlarken IPTV ve VoIP'yi de atamamızı istiyor TP-Link. Türk Telekom'un dediğine aldanmana gerek yok router kurulumu oluyor bunlarda.Yok hocam denedim fakat yine olmadı.
Teşekkür ederim yinde arkadaşlar o zaman modem değişimi talep ederim. İyi geceler.Asus veya Keenetic Router alman gerekiyor en sorunsuz kurulum bu iki routerda oluyor. Bir de MSI Router'larda şuan da. Mesajımda dediğim gibi VLAN ID kısmından dolayı başarısızlıkla sonuçlanıyor. Internet ayar kısmında bir sorun yok. VLAN ID yi ayarlarken IPTV ve VoIP'yi de atmamızı istiyor TP-Link. Türk Telekom'un dediğine aldanmana gerek yok router kurulumu oluyor bunlarda.