Modem önerisi

Sofi96

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhaba arkadaşlar, yeni modem satın alacağım. Bu konuda lütfen deneyimli olanlar yorum yazarsa sevinirim. Ortada efsane bir bilgi kirliliği, çöp bilgi dolaşıyor.
İlginize teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fibermi kullanıyorsunuz Adsl mi??

Fibermi kullanıyorsunuz Adsl mi??

Adsl Kullanıyorum, Şuanlık fiber altyapısı yok, ilerleyen zamanlarda fiber gelebilirse yeni modem alırım bütçe açısından zorlamaz. Ancak beni en azından sürekli internet kopması, aynı anda 2 masaüstü pc ye ip dağıtma, ip çakışması gibi sorunlardan kurtaracak sağlam bir modem lazım. Daha önce airties-huawei gibi modemler kullandım öyle sorunlar yaşadım ki baş ağrısından uyuyamadığım günler oldu. Evime 16 mbps internet geliyor ve 14-15i çok rahat kullanıyorum. Yeni hat çektirdim, Bina içerisindeki tüm kablolar sıfır takıldı. 2 Hafta olmadı. Yani altyapım gayet iyi. Bu hususlarda öneri sağlarsanız sevinirim.

ADSL, VDSL be Fiber hangisini kullanıyorsunuz. Bilgi verirmisiniz. Ayrıca bütçe nedir?

Uzun ömürlü olması açısından VDSL2 modem tavsiye ederim. TP-Link Archer VR900 kullanan arkadaşım var çok memnun. Güçlü bir modem.

ADSL, VDSL be Fiber hangisini kullanıyorsunuz. Bilgi verirmisiniz. Ayrıca bütçe nedir?
Bahsettiğim gibi, Bütçe açısından sorun yok. 4-5 yıl sonra fiber geldiği vakit yeni alacağım. Ancak uzun bir süre evde olamıyorum. Evde kardeşim ve Annem Babam internette sorun olduğunda düzeltemiyorlar malesef. Sürekli internet yine gitti bir bak diye beni arıyorlar. Bu tarz durumlarda bende evde olmadığım için çok fazla müdahale edemiyorum . 300-400-500 TL bandında Bir modem almak istiyorum. Tp-link ve Airties lütfen önermeyin zamanında çok fazla paramı harcadım ve çöpe attım. Modem desteğide yok. Çağrı merkezi çalışmıyor, modemi 1 defa satıyorlar sonra güncelleme gelmiyor.

TP-Link Archer VR900... Al bak keyfine. bütçen yeterse bir üst modelini de alabilirsin.

TP Link Archer Vr1200 modelini kullanıyorum hem modem hem de router aynı zamanda. 5GHZ ve Gigabit ethernet desteği var geleceğe dönük uzun ömürlü başarılı bir modem. Tabi bütçeniz nedir bilmiyorum ama öneririm kesinlikle.

Öneriler için teşekkür ederim, Tp-Link daha önce kullandım. Yaşamış olanlar iyi bilir. En ufak elektrik gidip gelmesinde modem yanıyor. Diğer modemlerde böyle bir sorun kullanmadım. 2 adet tp-link marka modemim farklı tarihlerde birinde binaya yıldırım düşmesi, diğerinde elektriğin kesilmesi sebebi ile yandı. Bu sebeple tp-linkten çok soğuk durumdayım.

Önerebileceğim 2 ürün var. Öncelikle evimde kullandığım ve şaşırtıcı derecede memnun kaldığım TP-Link Archer VR1200 modeli. Bu ürünü yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. Türk Telekom ile gelen bir modem, devamlı açık hiç kapatmıyorum. Ayrıca elektrik kesintisi de ara ara yaşıyorum. Bir kere sorun yaşamadım. Bence senin biraz şansızlığından dolayı öyle sorunlar yaşamışsın.
Diğer önereceğim modem biraz kurumsal bir ürün genelde küçük ölçekli firewall yapısı olmayan firmalarda kullanılan bir ürün. Bu ürünü de tavsiye ederim. Ayrıca bu modemler fiber destekli bir ürün uzun vadede kullanacağın ürünler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…