Modem önerisi

Önerebileceğim 2 ürün var. Öncelikle evimde kullandığım ve şaşırtıcı derecede memnun kaldığım TP-Link Archer VR1200 modeli. Bu ürünü yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. Türk Telekom ile gelen bir modem, devamlı açık hiç kapatmıyorum. Ayrıca elektrik kesintisi de ara ara yaşıyorum. Bir kere sorun yaşamadım. Bence senin biraz şansızlığından dolayı öyle sorunlar yaşamışsın.
Diğer önereceğim modem biraz kurumsal bir ürün genelde küçük ölçekli firewall yapısı olmayan firmalarda kullanılan bir ürün. Bu ürünü de tavsiye ederim. Ayrıca bu modemler fiber destekli bir ürün uzun vadede kullanacağın ürünler.

Öncelikle detaylı olarak sebepleriyle beraber öneri yaptığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Malesef Biraz şansızlık yaşadım ve bu durumlar beni gerçekten üzmüştü. Ancak ev, konum herşey sorun yaşadığım güne istinaden değişti. Bambaşka şehir ve evde yaşamaya başladım. Ancak bu sorunların tekrarlanmayacağı anlamına gelmez. Bizim durumumuz biraz sütten ağzı yananın yoğurdu üfleyerek yemesi gibi bir deyim :) Bu markadan çekinmem o yüzden. TP-Link Archer VR1200 Modeline sıcak bakayım derken yorumlar beni hırpaladı. Haftasonuna kadar biraz daha araştırma yapacağım. En geç bu haftasonu bitiminde bir modem satın almış olurum. Bu vakte kadar tüm önerileri yorumları okumak istiyorum. Lütfen olabildiğince herkes iyi kötü tavsiyelerini yazsın.

Tabi ki türkiye burası her yoruma inanmamak lazım ama bunlarda can sıkmıyor değil ...

1584011926045.png

1584011724702.png

1584011744694.png

1584011763935.png

Son düzenleme:
Önerebileceğim 2 ürün var. Öncelikle evimde kullandığım ve şaşırtıcı derecede memnun kaldığım TP-Link Archer VR1200 modeli. Bu ürünü yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. Türk Telekom ile gelen bir modem, devamlı açık hiç kapatmıyorum. Ayrıca elektrik kesintisi de ara ara yaşıyorum. Bir kere sorun yaşamadım. Bence senin biraz şansızlığından dolayı öyle sorunlar yaşamışsın.
Diğer önereceğim modem biraz kurumsal bir ürün genelde küçük ölçekli firewall yapısı olmayan firmalarda kullanılan bir ürün. Bu ürünü de tavsiye ederim. Ayrıca bu modemler fiber destekli bir ürün uzun vadede kullanacağın ürünler.

Herkesi memnun etmek zor olumsuz yorumlar her üründe mutlaka oluyor. Ama bu modemin başarısız olduğu anlamına gelmiyor. Ben de kullanıyorum ve son derece memnunum çekim gücü de gayet iyi.

Çekim gücü ile ilgili 2.4GHz frekansı 5GHz frekansından daha yüksek bir aralığa sahip bu nedenle 5GHz daha hızlı ve yüksek performansa sahip olduğu halde kablosuz iletişim mesafesi daha düşüktür her zaman bunu da belirtmek gerek.

Yaşadığınız sıkıntıları da şansızlık olarak görüyorum. Benim bulunduğum muhit Ankara'nın göbeği olduğu halde ara ara elektrik kesintileri oluyor ama hiç bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar modem ile ilgili.

Herkesi memnun etmek zor olumsuz yorumlar her üründe mutlaka oluyor. Ama bu modemin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Ben de kullanıyorum ve son derece memnunum çekim gücü de gayet iyi. Çekim gücü ile ilgili 2.4GHz frekansı 5GHz frekansından daha yüksek bir aralığa sahip bu nedenle 5GHz daha hızlı ve yüksek performansa sahip olduğu halde kablosuz iletişim mesafesi daha düşük bunu da belirtmek gerek.
Yaptığım araştırmalara dayanarak şunu tespit ettim, modem işi biraz şans işi. Diğer teknolojik, elektronik ürünlerde olduğu gibi, fabrikasyon üretim hepsi etki ediyor. Hatta bir tanesi forumda Sıfır modemin port devreleri lehimlenmemişti gibi bir yazı yazmıştı. Sanırım bu ve benzeri sorunlar denk gelebiliyor. Dediğiniz gibi modem çok iyi olabilir, kullanmadan modem hakkında yorum yapmam doğru bir durum değil, ancak marka ve markanın ürettiği modemin arkasında durması, desteğini sağlaması çok ama çok kötü. Buda beni başka markalara yönlendiriyor malesef ..

Ancak tavsiyenizi asla göz ardı etmeyeceğim, emek verip yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim. Bugün işten çıkınca Elektronik Firmalarına gidip birde canlı olarak inceleyeceğim. En son bu hafta sonu karar verdiğim bir modemi satın almayı planlıyorum.

Son düzenleme:
Attığım modemi almanı öneririm.
Güzel bir modeme benziyor markayı ilk defa duydum ? Herhangi bir markanın distribitörü veya yan kuruluşlarından mı ? Modem sonrası firma desteği, yazılım güncelleme desteği nasıl ?

Tavsiyem her ne kadar olumsuzluk yaşamış olsanızda TP-Link Archer vr900. TP-Link olmasın derseniz bu fiyat bandında gerçekten kaliteli bir ürün ASUS DSL AC52u tavsiye ederim. Bütçeniz yetmezse VR600 veya ASUS DSL AC55u modellerine yönelebilirsiniz.

İkinci el almayı düşünüyor musun?
Maalesef.
Tavsiyem her ne kadar olumsuzluk yaşamış olsanızda TP-Link Archer vr900. TP-Link olmasın derseniz bu fiyat bandında gerçekten kaliteli bir ürün ASUS DSL AC52u tavsiye ederim. Bütçeniz yetmezse VR600 veya ASUS DSL AC55u modellerine yönelebilirsiniz.

Öneri için teşekkür ederim. Asus ile ilgili hangi yorumu okuduysam, herkes çekim kalitesinden şikayetçi. Tp-Link beni 2 defa mağdur etmemiş olsaydı gerçekten alabilirdim. Ama ne yazık ki aynı senaryoyu tekrar yaşayacağımı hissediyorum.

Güzel bir modeme benziyor markayı ilk defa duydum ? Herhangi bir markanın distribitörü veya yan kuruluşlarından mı ? Modem sonrası firma desteği, yazılım güncelleme desteği nasıl ?
Attığım videoyu izlersen daha iyi bilgi edinebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı