Modem resetlemek zararlı mı?

mcqueen1w3

Centipat
Daha fazla  
Modemi IP değiştirmek için resetleyeceğim.
Resetlemek zararlı mıdır?
Modemin varsayılan olarak gelen SSID ve şifresini kullanıyoruz.
Türk telekom_tp9****
Resetledikten sonra aynı kalır mı?
Sew********* şifresi.
Bunlar modemin varsayılan SSID ve şifresi değiştirmedik.
Resetlemek bunları değiştirirmi ve admin panelin şifreleri değişir mi?

Daha önceden değiştirdiyseniz ilk modemi aldiğiniz günkü şifre olur / modeme bı zararı olmaz diye biliyorum ben 3 4 ayda bı reset atıyorum

Reset atınnca modemin arkasındaki varsayılan SSID ve şifresine döner.
Modemin arkasındaki şeyleri kullanıyoruz zaten değişmez demi?
Daha önceden değiştirdiyseniz ilk modemi aldiğiniz günkü şifre olur / modeme bı zararı olmaz diye biliyorum ben 3 4 ayda bı reset atıyorum
değiştirmedik hiç ilk aldığımız gibi

Ben zamanında her gece kapatıyordum. Modemin olduğu odada kaldığım için zararlı sar ışını vs. olayı. Sonra modem çok fazla bağlantı sorunu çıkarmaya başladı, durup dururken İnternet Olmadan Bağlı uyarısı alıyordum. Neyse sonradan öğrendim çok fazla kapatmak ve resetlemek zarar verebilirmiş çünkü her reset atmada bi kod mu ne değişiyormuş. Artık hep açık duruyor eski sıkıntılar da yok. O dönemki problem çok fazla resetten mi kaynaklandı bilmiyorum ama çok fazla reset atmamakta fayda var.

Herhangi bir zararı olmaz, SSID bilgileri, IP adresi değişir. Eğer FTP tarzı sunucular kullanıyorsanız IP adresi değişikliği sorun olabilir ancak yine modeme zararı yok. Siz günlük kullanıcısınızdır tahminen, bir sorun olmaz.

Modemi IP değiştirmek için resetleyeceğim.
Resetlemek zararlı mıdır?
Modemin varsayılan olarak gelen SSID ve şifresini kullanıyoruz.
Türk telekom_tp9****
Sew********* şifresi.
Bunlar modemin varsayılan SSID ve şifresi değiştirmedik.
Resetlemek bunları değiştirirmi ve admin panelin şifreleri değişir mi?
Resetlemek konusunda arkadaki iğne deliğine iğne sokup tamamen reset atmaktan bahsediyorsanız SSID şifre modem arkasında ne yazıyorsa o olur, orjinal kalır. Orjinali değiştirmediyseniz bir şey olmaz. Ama VDSL/ADSL altyapıda iseniz modem arayüzünde girili olan ve internete erişmenizi sağlayan ISS'in tanımladığı modem kullanıcı adı şifreniz uçabilir. Bu durumda da modem internete bağlanmaz. Telekom'u arayıp bu kullanıcı adı şifreyi öğrenmeniz gerekir. Bu şifreye sahip olursanız istediğiniz kadar modemi resetleyebilirsiniz, şifreyi girer modemi tekrar kurar ve devam edersiniz. Aynı şekilde şifreyi bildiğiniz için farklı bir modem kullanmayı düşünürseniz aynı şifreyi kullanarak modemi bağlayabilirsiniz. Ha, resetten kastınız fişini çekmekse, aç kapa yapmaksa hiçbir şey olmaz, istediğiniz kadar yapın. Ben her gece modemi kaparım. Hem kendi sağlığım, hem de modemin sağlığı açısından.

Resetlemek konusunda arkadaki iğne deliğine iğne sokup tamamen reset atmaktan bahsediyorsanız SSID şifre modem arkasında ne yazıyorsa o olur, orjinal kalır. Orjinali değiştirmediyseniz bir şey olmaz. Ama VDSL/ADSL altyapıda iseniz modem arayüzünde girili olan ve internete erişmenizi sağlayan ISS'in tanımladığı modem kullanıcı adı şifreniz uçabilir. Bu durumda da modem internete bağlanmaz. Telekom'u arayıp bu kullanıcı adı şifreyi öğrenmeniz gerekir. Bu şifreye sahip olursanız istediğiniz kadar modemi resetleyebilirsiniz, şifreyi girer modemi tekrar kurar ve devam edersiniz. Aynı şekilde şifreyi bildiğiniz için farklı bir modem kullanmayı düşünürseniz aynı şifreyi kullanarak modemi bağlayabilirsiniz. Ha, resetten kastınız fişini çekmekse, aç kapa yapmaksa hiçbir şey olmaz, istediğiniz kadar yapın. Ben her gece modemi kaparım. Hem kendi sağlığım, hem de modemin sağlığı açısından.
VDSL/ADSL altyapıda iseniz i anlamadım?

admin panelin yukarısında bu yazıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    80,1 KB · Görüntüleme: 22
VDSL/ADSL altyapıda iseniz i anlamadım?

VDSL/ADSL altyapıda bu şifre otomatik alınmıyor. Manuel girmek gerekiyor. Fiber altyapıda bu otomatik gerçekleşiyor, sorun olmuyor. Bahsettiğim şifre, 192.168.1.1 yazınca modem arayüzüne giriş ekranı gelince girdiğiniz admin admin vs değil. Arayüze girdikten sonra kurulum sekmesinden ilerledikçe karşınıza gelecek kullanıcı adı ve şifre. Aşağıdaki videoyu dakika 3'ten izlerseniz biraz daha iyi anlarsınız. Yani siz modemi tamamen fabrika ayarlarına döndürmüş olacağınızdan tekrar ISS'i tanıtmanız gerekiyor modeme. Benim modemimde reset deliğine basılı tutunca fabrika reseti atıyordu bu arada. Reset tuşuna sadece bir kere basınca normal bir kapanıp açılmayı sağlıyorsa bilemiyorum, olabilir. Eğer öyleyse bir şey silinmez, sıfırlanmaz. Ama benim modemimde sadece fabrika reseti atmaya yarıyordu reset pini. Eğer yeniden başlatmak anlamında bir reset atacaksanız fişi çekip takmanızı tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şansa bakın ki bende de tamamen aynı modem vardı. Kullanma kılavuzunda 10sn basılı tutulursa fabrika reseti attığı yazıyor. Yani dediklerim tamamen geçerli. Tek tıklama ile yeniden başladığını da hatırlmıyorum, deneyebilirsiniz. Bu modem çok kopma sorunu yapıyordu bende, değiştirmiştim. Baya oldu kullanmayalı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı