Modem resetlemek zararlı mı?

VDSL/ADSL altyapıda bu şifre otomatik alınmıyor. Manuel girmek gerekiyor. Fiber altyapıda bu otomatik gerçekleşiyor, sorun olmuyor. Bahsettiğim şifre, 192.168.1.1 yazınca modem arayüzüne giriş ekranı gelince girdiğiniz admin admin vs değil. Arayüze girdikten sonra kurulum sekmesinden ilerledikçe karşınıza gelecek kullanıcı adı ve şifre. Aşağıdaki videoyu dakika 3'ten izlerseniz biraz daha iyi anlarsınız. Yani siz modemi tamamen fabrika ayarlarına döndürmüş olacağınızdan tekrar ISS'i tanıtmanız gerekiyor modeme. Benim modemimde reset deliğine basılı tutunca fabrika reseti atıyordu bu arada. Reset tuşuna sadece bir kere basınca normal bir kapanıp açılmayı sağlıyorsa bilemiyorum, olabilir. Eğer öyleyse bir şey silinmez, sıfırlanmaz. Ama benim modemimde sadece fabrika reseti atmaya yarıyordu reset pini. Eğer yeniden başlatmak anlamında bir reset atacaksanız fişi çekip takmanızı tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şansa bakın ki bende de tamamen aynı modem vardı. Kullanma kılavuzunda 10sn basılı tutulursa fabrika reseti attığı yazıyor. Yani dediklerim tamamen geçerli. Tek tıklama ile yeniden başladığını da hatırlmıyorum, deneyebilirsiniz. Bu modem çok kopma sorunu yapıyordu bende, değiştirmiştim. Baya oldu kullanmayalı.

sağolun hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı