Modem Router'larda modem ve router özelliği aynı anda kullanılabilir mi?

ateykan0

Megapat
Katılım
30 Eylül 2014
Mesajlar
365
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Temmuz ayında evimde yaşadığım Wi-Fi sorununu çözmek adına Amazon'dan TP-Link Archer AX50 satın aldım ve aşırı memnunum. Sadece hem modem hem de ayrı bir router kullanmak istemiyorum. Benim aldığım TP-Link ürününün modem özelliği bulunmuyor yani sadece dağıtıcı olarak görev yapabiliyor. Bu nedenle router özelliği olan modem bakıyorum. Fakat birkaç yerde şöyle bir açıklama gördüm.

"Modem-router'larda modem ve router özelliği aynı anda kullanılamaz. Yalnızca biri seçilerek o özellik kullanılabilir."

Yani ben örnek olarak; TP-Link Archer-VR600 ya da TP-Link Archer VR2100 modem-router'lardan birini satın alırsam ve tek bu cihazı kullanmak isterdim modem olarak kullandığım zaman router özelliğini kullanamayacak mıyım?

Aydınlatabilecek bir arkadaş var ise çok sevinirim. ☺️
 
@ateykan0 hocam, biraz bakındım da sizin elinizde zaten modem var. DSL ile kullanabiliyorsunuz. DSL ile zaten 100'den fazla veren yok. Modem olarak da Wi-Fi 6 olanlar zamlı. Güzel bir Router alabilirsiniz. Gigafiber bile gelse kullanabilirsiniz. Zaten size fiber ile GPON cihaz verecekler. Onun çıkışına takabilirsiniz. Mevcut modem çıkışı da olur.
 
@ateykan0 hocam, biraz bakındım da sizin elinizde zaten modem var. DSL ile kullanabiliyorsunuz. DSL ile zaten 100'den fazla veren yok. Modem olarak da Wi-Fi 6 olanlar zamlı. Güzel bir router alabilirsiniz. GigaFiber bile gelse kullanabilirsiniz. Zaten size fiber ile GPON cihaz verecekler. Onun çıkışına takabilirsiniz. Mevcut modem çıkışı da olur.

Hocam arkadaşda Telekom'un verdiği WD9970 modeli var, hem fiber desteklemiyor hem de sorun yaşıyor sanırım o yüzden modeme yöneldi, elinde zaten router varmış.

@ateykan0 hocam şu anda fiber altyapı bile yokken bence 2000TL'lere kadar çıkıp WI-FI6 cihaz almak biraz gereksiz olur, tabii ki karar sizin öneri yapabilirim ancak dediğim gibi bence gerek yok.
 
@quarest Router varsa çok da gerekli değil. Wi-fi 6 istiyorsa ayrı bir durum.
 
Hocam arkadaşda Telekom'un verdiği WD9970 modeli var, hem fiber desteklemiyor hem de sorun yaşıyor sanırım o yüzden modeme yöneldi, elinde zaten router varmış.

@ateykan0 hocam şu anda fiber altyapı bile yokken bence 2000TL'lere kadar çıkıp WI-FI6 cihaz almak biraz gereksiz olur, tabii ki karar sizin öneri yapabilirim ancak dediğim gibi bence gerek yok.
Selamlar. Bu şekilde devam edip ilerde mi değiştirsem kararsız kaldım açıkçası. Şu an fiber altyapım yok ama 1 ile 1.5 yıl sonra taşınacağım. Ekonomimiz de malum olduğu için şimdiden almak mantıklı gelmişti ama yeni bir teknoloji çıkar mı bilmiyorum açıkçası. Bir de bendeki Türk Telekom'un eski modeminden cızırtı sesi gelmeye başladı. Bir tık da bozulucak diye korkuyorum 😄
 
Selam. Bu şekilde devam edip ileride mi değiştirsem kararsız kaldım açıkçası. Şu an fiber altyapım yok ama 1 ile 1.5 yıl sonra taşınacağım. Ekonomimiz de malum olduğu için şimdiden almak mantıklı gelmişti ama yeni bir teknoloji çıkar mı bilmiyorum açıkçası. Bir de bendeki Türk Telekom'un eski modeminden cızırtı sesi gelmeye başladı. Bir tık da bozulucak diye korkuyorum 😄

Bence şimdiden ufak bir bütçe ayırıp alın, Wi-Fi 6 olmasına gerek yok, ileride fibere geçip illaki tek modem kullanmak isterseniz 2 modemi de satar yüksek segment bir modeme geçersiniz.

Ben şu an sizin yerinizde olsam AC55u alırdım, tek başına işimi görürse routeri iade ederdim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı