Modem şifresi değiştirmek

burak79

Centipat
Merhaba. Birkaç ay önce internetin şifresini çok rahat değiştirebiliyordum fakat onda bilgisayarıma internet erişimimi kablosusuz olarak gerçekleştiriyordum ve sonra kablolu olaraka internete girmeye başladım. Birkaç hafta önce interenet modemimiz yandı ve Türk telemom tarifesini kullanıyoruz. Modem yandıktan sonra başka bir marka internet modemi taktım ve bugün internetin şifresinini değiştirmeye çalıştığımda değiştiremedim. Telefondan da denedim olmadı lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba dostum tarayıcı url kısmına 192.168.1.1 yazarsan modem arayüzüne gelirsin ordan değiştirebilirsin, o menüde kullanıcı adı ve şifre isteyecektir bu bilgileri kutudan çıkan kullanma kılavuzunda bulabilirsin. Bulamazsan bu siteye bakabilirsin: Modem Şifreleri - 192.168.1.1 - Modem Şifresi
Hocam yalnız modemin markasına, modeline göre arayüze giriş değişiyor. Mesela benim modem Tplink 2.1 ile giriyorum.

Bilgisayar'da CMD ile ipconfig komutunu girip "Default Gateway" IP'sini bir yere not et ya da aklinda tut. Tarayicin ile bu IP'ye erismeye calis. Orada gelen menü modemin arayüz menüsü olacak. Bundan sonra modemin arayüzü icin kullanici adi ve sifreyi girdikten sonra diledigini gerceklestirebilirsin.

Merhaba. Birkaç ay önce internetin şifresini çok rahat değiştirebiliyordum fakat onda bilgisayarıma internet erişimimi kablosusuz olarak gerçekleştiriyordum ve sonra kablolu olaraka internete girmeye başladım. Birkaç hafta önce interenet modemimiz yandı ve Türk telemom tarifesini kullanıyoruz. Modem yandıktan sonra başka bir marka internet modemi taktım ve bugün internetin şifresinini değiştirmeye çalıştığımda değiştiremedim. Telefondan da denedim olmadı lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?
Kullandığınız modem nedir? Değiştirememe sebebi arayüze giremiyorsanız modeminizin arayüzüne girme konusunda yardımcı olabiliriz, ancak arayüze giriyorsunuz ve wifi şifresini değiştirirken hata alıyorsanız bi ss koyarmısınız.

Doğrudur dostum fakat 2.1 routerlara veriliyor diye biliyorum çünkü bir aralar router kullanmıştım.
2.1/1.1/1.2 bu tür IPler modemin marka modeline göre varsayılan olarak gelir. Manuel olarak düzenleyebilir ve router olarak kullanabilirsiniz bu başka bir konu, ancak arkadaşın şifre değiştirememesi arayüze girme problemi ise modem markasına göre varsayılan ipleri bulabilmesi için

Bilgisayar'da CMD ile ipconfig komutunu girip "Default Gateway" IP'sini bir yere not et ya da aklinda tut. Tarayicin ile bu IP'ye erismeye calis. Orada gelen menü modemin arayüz menüsü olacak. Bundan sonra modemin arayüzü icin kullanici adi ve sifreyi girdikten sonra diledigini gerceklestirebilirsin.

bu yöntem en kolayıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı