Modem yerini değiştirmek

Yer
Suriye
Daha fazla  
Yapan mimar evin en ucuna internet kablosunu koyduğu için salondan internet çekmiyor. 8 yıldır güçlendirici vs kullanıyorum ama artık bilgisayarımı da kablo ile bağlamak istiyorum, bu yüzden interneti başka odaya alacağım duvara küçük bir delik açıp kabloyu oradan geçirmek istiyorum. Oradan da modeme gidecek internet kablosunu takacağım.

Amazon.com.tr

Şu ikisi ile Ethernet kablosunu uzatmak istiyorum fakat kayıp yaşamaktan korkuyorum. Şu an 75-16 internetim var ama 85-20 civarlarında alıyorum. (Türk Telekom) İnternetim buna bağlı olarak düşer mi merak ediyorum.
Sizce bunu yapmayıp bir profesyonelden yardım alıp direkt eksiz uzatsam kabloyu hem maliyet hem de kayıp anlamında fark olur mu? (2 parçanın maliyeti 300 lira civarında.) Kullandığım modem Tenda V12, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Sorunuza doğrudan bir cevap olmayacak ancak kendi tecrübemden bahsetmek isterim. PC ile modem arasında 3 oda var ve harici Wi-Fi alıcısı ile çok kötü performans alıyordum haliyle. Koridordan geçen 10M'lik bir kablo da çok hoş durmuyor.
TP-Link deco M4 aldım ikili paket, birini modeme diğerini PC'nin yanına koydum. PC'nin yanındakini Ethernet ile PC'ye bağladım. Paket ve ping kaybım neredeyse yok.
Şiddetle öneririm. Kablo bir yerden sonra rahatsız edecektir.

Paketim 100mb.

1700593359795.png

Selam,

Sorunuza doğrudan bir cevap olmayacak ancak kendi tecrübemden bahsetmek isterim. PC ile modem arasında 3 oda var ve harici Wi-Fi alıcısı ile çok kötü performans alıyordum haliyle. Koridordan geçen 10M'lik bir kablo da çok hoş durmuyor.
TP-Link deco M4 aldım ikili paket, birini modeme diğerini PC'nin yanına koydum. PC'nin yanındakini Ethernet ile PC'ye bağladım. Paket ve ping kaybım neredeyse yok.
Şiddetle öneririm. Kablo bir yerden sonra rahatsız edecektir.

Paketim 100mb.

Eki Görüntüle 2025660
Doğru ise oldukça işe yarar görünüyor.

Doğru ise oldukça işe yarar görünüyor.

Selam,
3 adet resim yüklüyorum, kabataslakta olsa benim yapı daha iyi anlaşılsın diye. İki deco arasında 3 duvar var. Son resimde uygulama arayüzünü görüyorsunuz.
İlk deco modeme entegre, diğeri PC yanında, PC'ye Ethernet ile bağlı. Mesh neredeyse kusursuz çalışıyor.

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

Hocam 2500 liralık bütçem yok bu olur mu bunu sormuştum sadece bilgidayarimdsn zaten yuksek hizlar alıyorum internet salona vs gitmedigi icin evin ortasına tasiyacaktim guclendiruciyle vs uğraşmak istemiyorum

@compengin hocam sizce olur mu alacağım birleştirici ve kablo kaliteli marka ping değerlerimde vs sorun çıkmaz değil mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı