Modem sinyal gücü düşük

mecomastik

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 | RX570 4GB | Corsair Vengeance 8x2 3000mhz | 500GB SSD | Corsair 550w 80+ PSU
Modemle internet kullandığım oda arasında sadece 5 metre var ama internet modemin olduğu oda ve yan odası dışında hiçbir yerde düzgün erişim sağlamıyor. Problem nerede olabilir? Modemin modeli ASUS DSL-n16.

Modemle internet kullandığım oda arasında sadece 5 metre var ama internet modemin olduğu oda ve yan odası dışında hiçbir yerde düzgün erişim sağlamıyor. Problem nerede olabilir? Modemin modeli ASUS DSL-n16.

Hocam sorunun ne olduğunu bilmem ama eğer yüksek internet hızı istiyorsanız TP-Link Archer T2U Plus öneririm.

Hocam sorunun ne olduğunu bilmem ama eğer yüksek internet hızı istiyorsanız TP-Link Archer T2U Plus öneririm.

İnternet hızıyla ilgili bir problem yok sadece modemin olduğu oda dışında interneti Wi-Fi ile kullanamıyorum ama teşekkürler öneri için.

Duvar kalitesi ile de alakalı bir durum. Anten gücü. 5 GHz kısa mesafede daha etkili ama sizdeki modelde yok.

Duvar kalitesi ile de alakalı bir durum. Anten gücü. 5 GHz kısa mesafede daha etkili ama sizdeki modelde yok.

Daha önceki modemlerde böyle bir problem olduğunu hatırlamıyorum hatta 6-7 ay önceye kadar bu modemde bir problem yoktu. İnternet sağlayıcısını değiştirdim iki kez. Binanın altyapısından dolayı da ödediğim hızı alamıyorum zaten o ayrı konu ama binanın altyapısıyla alakalı olabilir mi acaba ?

Daha önceki modemlerde böyle bir problem olduğunu hatırlamıyorum hatta 6-7 ay önceye kadar bu modemde bir problem yoktu. İnternet sağlayıcısını değiştirdim iki kez. Binanın altyapısından dolayı da ödediğim hızı alamıyorum zaten o ayrı konu ama binanın altyapısıyla alakalı olabilir mi acaba ?
Olabilir hocam her yerde 50-00 mbps vermesi zaten imkansız.

Daha önceki modemlerde böyle bir problem olduğunu hatırlamıyorum hatta 6-7 ay önceye kadar bu modemde bir problem yoktu. İnternet sağlayıcısını değiştirdim iki kez. Binanın altyapısından dolayı da ödediğim hızı alamıyorum zaten o ayrı konu ama binanın altyapısıyla alakalı olabilir mi acaba?

Altyapı sizin modem ile olan sinyal kalitesini belirlemez. Sinyali bozan şeyler varsa ona bakmalısınız. Misal Yakında baz istasyonu var mı? Modem de anten gücü ayarı var mı menülerinde buna baktınız mı?

Wi-Fi kanalını değiştirin

ASUS DSL-N16, 2.4 GHz bandında çalışır ve bu bant genellikle diğer cihazlar (mikrodalga, kablosuz telefonlar, komşu Wi-Fi ağları) nedeniyle yoğun olabilir. Kanal değiştirmek sinyal gücünü artırabilir:

1. modeminize bağlanın:
    • Web tarayıcısında 192.168. 1. 1 adresine gidin.
    • Kullanıcı adı ve şifrenizi (varsayılan olarak genellikle "admin/admin") girin.
  2. Wi-Fi ayarlarına gidin:
    • Kablosuz > kanal (channel) bölümüne ulaşın.
    • 1, 6, 11 gibi daha az kullanılan bir kanal seçin.
  3. değişiklikleri kaydedin ve sinyali test edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı