Modem tavsiyesi

İnternet sağlayıcım Netspeed, Alt yapım Turk Telekom
Hayır yani fiber mi ADSL veya VDSL mi diye sormak istemiştim. Şunu diyecektim eğer alt yapınız benimki gibi fiberse internet servis sağlayıcınız, TurkTelekom'dan aldığı modem ve gpon ile evinize interneti kurmaya gelecektir. Sizin bir modem almanıza gerek yok. Ayrıca elimde ASUS DSL AC51 modemi var. Gpon'dan çıkan kablo WAN kablosu olduğu için ve ASUS DSL AC51 modeminde WAN girişi olmadığı için kullanamıyorum.
IMG_0678.jpeg

Netspeed'in dediğine bakabilirsiniz...
Ben Keenetic Extra DSL kullanıyorum.
Zamanında 960₺ gibi bir fiyata almıştım. O zamanlar da pahalıydı ama sunduğu kontrol ve rahatlık parasını kuruşu kuruşuna hak ediyor.

Bu nasıl sizce? Hem ileriye dönük hem fiyatı çokta pahalı değil gibi duruyor. Ayrıca ürüne gelen yorumlarda çok iyi.

Hayır yani fiber mi ADSL veya VDSL mi diye sormak istemiştim. Şunu diyecektim eğer alt yapınız benimki gibi fiberse internet servis sağlayıcınız, TurkTelekom'dan aldığı modem ve gpon ile evinize interneti kurmaya gelecektir. Sizin bir modem almanıza gerek yok. Ayrıca elimde ASUS DSL AC51 modemi var. Gpon'dan çıkan kablo WAN kablosu olduğu için ve ASUS DSL AC51 modeminde WAN girişi olmadığı için kullanamıyorum.
Eki Görüntüle 1894680
Hatta altyapının fiber olmasına gerek bile yok ADSL veya VDSL ise bile modem getiriyor olmaları lazım. Onu kullanabilirsin. Satın almaya gerek yok. Servis sağlayıcısından servis sağlayıcısına durum değişiyor olabilir ben Superonline'a aboneyken Superonline'ın modemini kullanıyordum. Netspeed modem vermiyorsa ve altyapınız fiber değilse ASUS DSL AC51 modemi iyidir alabilirsin.

Hatta altyapının fiber olmasına gerek bile yok ADSL veya VDSL ise bile modem getiriyor olmaları lazım.
ADSL ya da VDSL ise satın alınması lazım, Fiber ise kendileri veriyor.
DSL yapıda tam kuruluma ücret ödenmesi gerekebilir, Fiber yapıda ücreti direkt alıp kurulumu kendileri yapabilirler. Tabii bazı firmalar kurulum ücreti alamayabilir, direkt firma kendisi öder o firmanın protokolü.

Hatta altyapının fiber olmasına gerek bile yok ADSL veya VDSL ise bile modem getiriyor olmaları lazım. Onu kullanabilirsin. Satın almaya gerek yok. Servis sağlayıcısından servis sağlayıcısına durum değişiyor olabilir ben Superonline'a aboneyken Superonline'ın modemini kullanıyordum. Netspeed modem vermiyorsa ve altyapınız fiber değilse ASUS DSL AC51 modemi iyidir alabilirsin.
Evet, hocam, maalesef modem vermiyorlar. Abone olmadan önce de sormuştum, sonra da teyit ettim. Netspeed'e ek olarak modem vermeyen Turknet ve Millenicom'da vermediklerini söylemişlerdi.

Şu anda aklıma en çok yatan modem bu oldu. Bunu alsam sorunsuz kullanabilir miyim? Altyapım fiber değil VDSL. Yukarıda WAN girişi olmadığı için modemi kullanamadığınınızı falan söylemişsiniz bunda da öyle bir durum olabilir mi?

Bak bunu görmemiştim listeleme sayfasında, bence harika. Alabilirseniz alın derim, teoride özellikleri çok güzel.
Evet, aklıma en çok bu yattı. Cevaplar için teşekkür ederim.

ADSL ya da VDSL ise satın alınması lazım, Fiber ise kendileri veriyor.
DSL yapıda tam kuruluma ücret ödenmesi gerekebilir, Fiber yapıda ücreti direkt alıp kurulumu kendileri yapabilirler. Tabii bazı firmalar kurulum ücreti alamayabilir, direkt firma kendisi öder o firmanın protokolü.
850 TL kurulum ücreti alındı. Birkaç gün önce ankastre bağlantısını yapmışlardı bugün de gelerek kurulumu yaptılar fakat modem olmadığı için internete erişimim yok.

Altyapım fiber değil VDSL. Yukarıda WAN girişi olmadığı için modemi kullanamadığınınızı falan söylemişsiniz bunda da öyle bir durum olabilir mi?
WAN girişi fiber alt yapılarda gerekli. Alt yapın VDSL olduğuna göre WAN girişine ihtiyacın yok. İstediğin modemi alabilirsin.

Tamamdır, teşekkür ederim.

ASUS DSL AC51 modelini önermişsiniz fakat Tenda V12 AC1200 Mbps almam daha mantıklı olur mu?

Ürün linki: https://www.hepsiburada.com/tenda-v...b-p-HBCV0000086XTR?url_src=and-product-detail
Ben o modemi kullanmadım kalitesini huyunu suyunu bilemiyorum ama sosyalde konu açılmış istersen bir bak:

Klasiktir çoğu evde bulunur. Ben de kullanıyorum tavsiye ederim. Tabii fiyatı uçmuş belki bu fiyata daha iyileri bulunur bilemem. Diğer arkadaşlar tavsiye ederler ben pek modem piyasasına hakim değilim.
Bu ne lan? 360 liraya aldım ben bunu, ekonomi harbiden bitmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı