Modem üzerinden interneti bölmek mümkün mü?

kudal

Kilopat
Arkadaşlar, gün boyu çalışıyorum ve akşam hevesle eve gelip CS:GO oynama hayali kuruyorum. Geldiğimde ise abim sürekli film izliyor pingten oyunu oynayamıyorum. Modem de böyle interneti bölme gibi şeyler mümkün mü? Yani ayrı bağlantılardan bana ping yapmayacak şekilde falan?

Modem: ZyXEL VMG3312-B10B

Kullandiginiz router'da bantgenisligi kontrolu varsa her cihaz icin belli bir kullanim hizi atayabilirsiniz. Ayrica CfosSpeed yazilimini her bilgisayara kurup oncelik pingde olacak sekilde ayarlarsaniz sorununuz ortadan kalkar.
QoS’tan bahsediyorsanız VMG3312-B10B modelinde yok. Çoğu özellik kısıtlı fakat dediğiniz program işe yarayabilir.

QoS’tan bahsediyorsanız VMG3312-B10B modelinde yok. Çoğu özellik kısıtlı fakat dediğiniz program işe yarayabilir.
QoS farkli bir konu. Bandwidth Limiting ile baglanan her cihazin hangi hizda indirme yapabildigini ayarlayabiliyorsunuz. Destegi yoksa bunu saglayan bir router alacak arkadasimiz.

QoS farkli bir konu. Bandwidth Limiting ile baglanan her cihazin hangi hizda indirme yapabildigini ayarlayabiliyorsunuz. Destegi yoksa bunu saglayan bir router alacak arkadasimiz.
İşte QoS ile abisinin çektiği veri miktarını kısarsa pingde düşüş olabilir. O yüzden yazdım.

Kullandiginiz modem de bantgenisligi ayari yoksa ve modem degistirmek istemiyorsaniz Netlimiter uygulamasini bilgisayarlara kurarak da bunu saglayabilirsiniz. Ama CfosSpeed ile Netlimiter ayni anda calismaz. Bİrini secmelisiniz. Benim hat hizi dusukken ben de cakallik yaparak grafik ayarlari ile donanim destekli video oynatmayi engellemistim evdeki aletlerde. En fazla 360p izliyorlardi. Bu durumda hat bana kaliyordu. 😁
@tristessehivernale , Haydaaa! Sen neden kizdin ki simdi bana dostum?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı