Çözüldü Modemde DNS servers nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

591016

Decapat
Arkadaşlar bizim internet sağlayıcısı Vodafone modem Netmaster modem arayüzünde gezerken gözüme bir şey çarptı.
http://192.168.1.1/RgSetup.asp modem arayüzünde bu kısımda DNS servers yazıyor karşısındada 2 tane IP adresi yazıyor.
Ama statik IP'ye benziyor sanki.
Sizce bunlar ne?

Çözüm
Domain Name System kısaltması olan DNS, Türkçede alan adları sistemi olarak ifade edilir.

google.com diye yazdığın domain adresini 1.1.1.1 şeklinde sunucunun IP adresine çevirir. Direk domain adresi ile web sayfalarına girmezsin. Yazdığın domaini DNS sunucusunda IP adresine çevirip senin bilgisayarına iletir, sen o IP adresine bağlanırsın.

1.1.1.1 bana göre en hızlı ve şeffaf DNS sunucusudur. Lakin daha hızlı olsun diye Pi-hole üzerinde DNS cache sunucusu kullanıyorum.
Domain Name System kısaltması olan DNS, Türkçede alan adları sistemi olarak ifade edilir.

google.com diye yazdığın domain adresini 1.1.1.1 şeklinde sunucunun IP adresine çevirir. Direk domain adresi ile web sayfalarına girmezsin. Yazdığın domaini DNS sunucusunda IP adresine çevirip senin bilgisayarına iletir, sen o IP adresine bağlanırsın.

1.1.1.1 bana göre en hızlı ve şeffaf DNS sunucusudur. Lakin daha hızlı olsun diye Pi-hole üzerinde DNS cache sunucusu kullanıyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
İngilizcede domain name System kelimelerinin kısaltması olarak karşımıza gelen DNS Türkçede alan adları sistemi olarak ifade edilir. google.com diye yazdığın domain adresini 1.1.1.1 şeklinde IP sunucusuna çevirir. Direk domain adresi ile web sayfalarına girmezsin.
Tamam ama bu dediğim yerde 2 tane ip adresi var bunlar statik ip mi bunları site açmak için kullanabilirmiyim? Ve site açarsam FTP sunucusu açıp ip adresi ordaki ip lerden birinimi gitmeliyim?

Hayır, yukarıda anlattığım gibi, o adresler sadece domain adresinin IP adresini bulmak için varlar.

Evde web sitesi/FTP sunucusu barındırmak istiyorsan internet servis sağlayıcını arayıp statik IP adresi alman gerekiyor. Gerekli port ayarlamalarını modem üzerinden yaptıktan sonra, kapanmaması için güç kaynağına bağlı bir bilgisayarı 7/24 çalıştıracaksın.

Statik IP almadan yine ücretli NO-IP benzeri servisleride kullanabilirsin. Lakin, bana göre statik IP daha mantıklı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı